Veera Salmi: Puluboin ja Ponin kirjat 1+2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä yhteisnide niputtaa samoihin kansiin kaksi ensimmäistä Puluboi-kirjaa, vuonna 2012 ilmestyneen Puluboin ja Ponin kirjan ja vuonna 2013 ilmestyneen Puluboin ja Ponin loisketiiviin kirjan.

Kirjat kertovat Ponista eli Mai-tytöstä, joka haluaisi olla poni, ja Puluboista, reippaasta r-kirjainta karttavasta toripulusta. Ensimmäisessä kirjassa Puluboi ja Poni kohtaavat ja ystävystyvät, molemmilla kun on elämässään kovin samanhenkisiä haasteita.

Veera Salmi käsittelee näissä kirjoissa aika raskaitakin asioita siten, että sekä tyttö että pulu kohtaavat samankaltaisia vastoinkäymisiä. Ponin osuudet ovat vakavampia, Puluboin puolestaan hulvattomia ja täynnä pieruhuumoria. Puluboin ärrävikaista koohotusta on vaikea lukea vakavalla naamalla.

Ja tämähän toimii: meillä ainakin Puluboit ja Ponit ovat naurattaneet niin aikuisia kuin lapsia. Parhaimmillaan nämä kirjat ovat ääneen luettuina.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...