Elina Tiilikka: Punainen mekko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Punainen mekko on nuoren esikoiskirjailijan vahva ja omakohtainen romaani prostituutiosta. Päähenkilönä kirjassa on Noora, joka ei tiedä mitä tekisi – miksi tyytyisi siivoamaan muiden sotkuja, kun ansaitsee paremmin myymällä omaa itseään!

Teos on kuvaus sukupolvesta, jonka tulevaisuutta sävyttävät epärealistiset haaveet. Noora haluaisi kelvata kaikkeen, mutta epävarmuus ja itseinho ovat pidempiaikaisten ihmissuhteidenkin tiellä. Hän kertoo avoimesti kirjassa suhteistaan ja tilanteistaan, tuntemuksiin on helppo samastua.

Tämä kirja ei moralisoi, ei politisoi eikä etsi syitä. Ei sisällä paatosta eikä gloriaa. Toistuvat prostituution harjoittamisen kohtaukset tuntuvat olevan epämiellyttävän lähellä – tuossahan voisin olla minä, tai meidän mies asiakkaana!

Erittäin mielenkiintoinen ja erilainen kirja prostituutiosta ja siitä, miksi nainen haluaa ansaita sillä elantonsa. Muutenkin kiinnostavaa luettavaa tytön mielestä, mielestä ja mielikuvista sekä niiden pelottavuudesta. Masentuneestakin tytöstä, joka lopulta pääsee enemmän sinuiksi itsensä kanssa.

Teksti piti herpaantumatta otteessaan, vaikka välillä lipsahti teoreettisellekin puolelle – tämä tosin kuului juonikuvioon. Suositeltavaa luettavaa kaikille uuden kotimaisen proosan ystäville, itse ainakin pidin tästä!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...