Mikko Rimminen: Pussikaljaromaani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikko Rimmisen kirjoissa tapahtumattomuuskin voi olla tapahtuma. Oleellista ei ole mitä tapahtuu ja miksi, vaan miten se kerrotaan. Hänellä on jopa taito kuvata hienosti sellainen hetki, jolloin ei oikeastaan tapahdu edes mitään kertomisen arvoista. Rikkaalla kielellä tarkasti kuvattuja pienimuotoisia tapahtumia löytyy Pussikaljaromaanistakin paljon.

Lihin, Hennisen ja Marsalkan elämä pyörii hyvin pienessä piirissä. Niin myös sananmukaisesti, sillä romaanin tapahtumapaikkoihin ei laajaa karttaa tarvita. Heidän kaljanhuuruinen elämänsä on surkuhupaista ja ongelmia tulee vastaan vähän joka asiassa. Päähenkilöiden elämä on sellaista, jota itse haluaisi karttaa viimeiseen asti, mutta Rimmisen kerrontatyyli puree silti tehokkaasti. Loppupuolella pikkurikollisuutta harjoittavista joutomiehistä löytyy kuitenkin myös lämmin puolensa.

Passiivin käyttö sekä oikealla paikallaan aivan riittävästi kertovat yhden sanan repliikit toimivat mainioina tehokeinoina. Oman punaisen lankansa tarinaan punoo myös nopanheitto. Rentoa ja tyyliltään persoonallista luettavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tämä on tosiaan sellaista sanansuoltamista, jota harvoin tapaa eikä koskaan unohda 🙂 Kirja oli ilmestymisvuotensa Finlandia-ehdokkaanakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...