Eva Fanqvist Skubla: Puutarhan ystävät ja viholliset : hyötyeläinten ja tuholaisten luonnollinen tasapaino

Osta kirja itsellesi

Puutarhan ystävät ja viholliset -kirja esittelee erilaisia hyönteisiä ja otuksia, joita voi esiintyä puutarhassa. Pääsääntöisesti ne ovat tuholaisia, mutta vastapainoksi on esitelty myös hyödyllisiä hyönteisiä (esimerkiksi leppäkertut ja perhoset). Esiteltyinä on myös sienten, bakteerien ja virusten aiheuttamia kasvitauteja.

Kirjan avulla voi tunnistaa, mistä kasviongelmissa on kyse ja miten niistä voi päästä eroon. Hyönteisten ja tautien hävitystavoiksi on annettu myrkkyjen sijaan luonnonmukaisia vaihtoehtoja. Joissakin tapauksissa siis oikeanlaiset hyönteiset hoitavat tuholaiset pois, mikä on oikeastaan aika kätevää.

Tämä on todella hyödyllinen kirja luettavaksi. Alan koulutuksesta huolimatta itselläni ei ole ollut kovin hyvä tietopohja tuholaisista ja taudeista, joten tämän kanssa pääsi hyvin alkuun. On hyvä, että sisältönä on tavallisia kotipuutarhoissa esiintyviä ötököitä, eikä harvinaisia tai sellaisia, jotka esiintyvät vain ammattiviljelmillä. Lisäksi luonnonmukaiset hävitystavat ovat plussaa, koska myrkyttäminen ei useinkaan ole paras ratkaisu ympäristön tai terveyden kannalta.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.