Mika Waltari: Ihmiskunnan viholliset

Osta kirja itsellesi

Ihmiskunnan viholliset on Waltarin historiallisten massiivisten kirjojen sarjaa, johon olen ollutkin varsin tyytyväinen. Eikä petä tälläkään kertaa: tyyli ei ole niin runollinen kuin aikaisemmin lukemissani, mutta päähenkilökin on omaleimainen.

Minutus Lausus Manilianus, kiisteltyjen keisareiden Claudiuksen ja Neron aikalainen, kirjoittaa muistelmiaan juurikaan itseään säästelemättä. Kehyksenä on keisariajan Rooman valtakunnan armoton valtataistelu, imperaattoreiden kaikkivaltius ja orastava kristinusko. Tässä ympäristössä ei kai kukaan voi säilyä turmeltumattomana, ei ainakaan päähenkilö. Kuva antiikin Rooman maailmanmenosta on elävä ja muutamat myytit saavat varsin uskottavat selitykset. Samalla voi pohdiskella, ketkä oikeastaan ovat ne ihmiskunnan viholliset, joista kirja kertoo.

Ihmiskunnan viholliset menee mukavana ajanvietelukemistona, mutta saattaa herättää vakavan kiinnostuksen antiikin ajan villiin menoon. Itse luin vauhdittaakseni latinan opiskeluja.

2 kommenttia

  1. Sanoisin jotta pohtimisen aihetta kirja antaa…

  2. Luen parhaillaan Ihmiskunnan vihollisia. 130 sivun jälkeen tuntuu hyvältä. Rooman valtakunnan arjen kuvaus on todella rikasta ja kiehtovaa. Kirjahan kertoo myös kristittyjen vainoista, mutta niin pitkälle en vielä ole kirjassa ehtinyt. Olen kuitenkin vakaasti sitä mieltä, että ei ole Sinuhen voittanutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...