Carter Dickson: Pyövelin tikari

Osta kirja itsellesi

Mies menee pieneen tönöön, jonka ainoa sisäänkäynti on ovi, joka lukitaan ulkoa ja salvataan sisältä. Talon ympärillä on liejuisaa maata, jossa näkyisi varmasti jokainen jalanjälki – mutta kukaan ei ole kävellyt talon lähettyvillä. Siitä huolimatta mies puukotetaan hengiltä. Kaikki epäillyt ovat pidelleet toisiaan kädestä spiritistisessä istunnossa.

Tässä ollaan hyvin konkreettisesti lukitun huoneen murhamysteerin parissa. Carter Dicksonin eli John Dickson Carrin vakiosankari Henry Merrivale esiintyy tässä kirjassa ensimmäistä kertaa ja onnistuu ratkaisemaan mysteerin, johon liittyy spiritismiä, vaarallisia henkiä (sillä eihän ihminen lukittuun huoneeseen pääse) ja epäilyttäviä henkilöitä.

Pyövelin tikarin tarina on nokkela ja herkullinen ja helppo suositus 1930-luvun kultakauden mysteeridekkarien ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...