Seppo Jokinen: Räätälöity ratkaisu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen aina tykännyt komisario Koskisesta, Sakari Koskisesta. Niin tälläkin kertaa, oli erittäin miellyttävää tavata hänet. Pari päivää meni hänen parissaan sohvalla seuraten, kuinka hän palasi sairaslomaltaan ratkomaan kiperää tilannetta. Nuori koulupoika löydettään kuolleena ja ennen kuin vyyhti on selvitetty, siinä on monta solmukohtaa. Kun solmut alkoivat aueta, ne aukesivat upeasti.

Räätälöity ratkaisu kertoo kahdesta konsultista, jotka pyörittävät hiukan kyseenalaista firmaa. Kun toinen irtisanoo toisen, vihan määrä tulee täyteen ja alkaa tapahtua. Miten se kaikki nivoutuu nuoriin koululaisiin, tuntuu aluksi oudolta, mutta niin vaan löytyy yhtymäkohdat. Palaset loksahtavat paikoilleen. Nuorisoporukka rötöstelee ja poliisit saavat kaiken aikaa uusia ilmoituksia. Kuka muu tietää ja ottaa ohjat omiin käsiinsä?

Komisario Koskinen on ollut sairaslomalla masennuksen takia. Syyt tietävät kaikki, jotka ovat häneen jo aiemmin tutustuneet. Lukija on niin täysillä Koskisen mukana ja haluaa auttaa ja toivoo, että kaikki kyllä vielä kääntyy hyväksi. Seppo Jokisen tyyli kertoa ja kuljettaa mukana on sitä luokkaa, että sen mukaan haluaa antautua. Paikoin on jännittävää, todella, mutta kun pääsin kirjan loppuun ja laskin sen käsistäni, minulla valuivat kyyneleet.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...