Jennifer Clement: Rakkaudesta aseisiin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuinka kauas yhteiskunnan turvaverkoista voi Yhdysvaltain takamailla päätyä? 15-vuotias Pearl on elänyt koko ikänsä äitinsä kanssa henkilöautossa asuntovaunualueella Floridan rämeillä, kaatopaikan ja alligaattorien välissä. Huono onni tuntuu seuraavan Pearlia kaikkialle minne hän meneekään. Mukaan kuvaan tulevat vielä laiton asekauppa ja veriteot, tuttavuudet väärien ihmisten kanssa ja välinpitämättömyys. Karu on ihmislapsen kohtalo, täydellistä näköalattomuutta.

Jennifer Clementin Rakkaudesta aseisiin kertoo tarinan aseista amerikkalaisuuden ytimessä. Emme enää lotkauta korviamme joukkosurmille, emme pysähdy ajattelemaan lasta, joka muun tekemisen puutteessa auttaa naapuriaan puhdistamaan ja luetteloimaan salakuljetettavia pistooleja ja kiväärejä. Väkivalta on normi, viihdettä, ja jos sivullisia uhreja tuleekin, niin niin se vain käy. Ei sille mitään voi.

Jennifer Clementin romaani olisi helppo ohittaa olankohautuksella. Rakkaudesta aseisiin on kirjoitettu naiivin tytön näkökulmasta, mutta sitä ei saa lukea naiivina kertomuksena. Se on ennemminkin manifesti väkivaltaa vastaan, mutta julistus sellaisesta suusta, joka ei ymmärrä mitään julistavansa. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...