Martti Linna: Rakkausarpia

Rakkausarpia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rakkausarpia on Martti Linnan Sudenmaa-sarjan kuudes osa. Olinkin jo ehtinyt kaivata häntä, ajatellut että mitä kuuluu rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaalle. Hän on rakastunut!

Kauppakeskuksessa makaa kuollut mies. Kenkäkaupan lattialla on mies, ammuttu mies. Mies on Reiska, kenkäkaupassa työskennelleen Julian miesystävä. Miten siihen tilanteeseen on tultu, se käy ilmi, kun lukee kirjaa, joka on kirjoitettu tyyliin “oikein-nurin”. Vuoronperään poliisin kannalta ja sitten taas Julian tai Reiskan.

Tarina etenee lyhyissä kappaleissa, mikä on todella koukuttavaa, koska aina ajattelee, että vielä yksi, vaikka pitäisi jo ehtiä töihin. Koukuttavaa on lukea Reiskastakin, joka on niin raivostuttavan kusipäinen kuin vaan mahdollista. Samalla miettii, että miksi naiset lankeavat sellaisiin? Rakkauden tarve menee kaiken muun ohi, unohtaa kyvyn suojella itseään? Reiska on siis kuvattu pahimman luokan luonnehäiriöiseksi, joka haluaa omistaa Julian. Julia alistuu, koska ei näe enää vaihtoehtoja, haluaa olla mieliksi miehelle, joka rakastaa…

Kirjassa on parasta se, että Reiska on kuollut. Miten sitä olisi osannut lukea, jos sellainen mulkero olisi ollut elossa. Kuka Reiskan tappoi ja miksi, sitä täytyy miettiä.

Sudenmaa kumppaneineen tutkii asiaa ja rakastaa varovasti naista, joka on hänen elämäänsä tullut.

Rakkausarpia on erittäin hyvin kerrottu ja vaikka se onkin fiktiivinen tarina, on vain surullista, että tällaisia Reiska ja Julia -tapauksia on olemassa, joka paikassa. Aina käy niin, että joku haluaa rakkautta vaikka se sattuu.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...