Eija Holmala, Raakel Lignell ja Arja Vanhanen: Raxun remppa : rapakunnosta hyvään oloon

Raxun remppa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viulisti Raakel Lignellin laihdutusprojekti on tullut useimmille naisten-, terveys- ja iltalehtien lukijoille tutuksi. Nyt aiheesta on julkaistu kirja.

Kolmannen keuhkokuumeen sairastettuaan Raakel Lignell päätti mittansa tulleen täyteen. Hänellä oli kokemusta laihduttamisesta jo 1990-luvun painonvartijakokeiluista alkaen; silloin vain nuo light-tuotteilla ja pistein lasketuilla hiilihydraateilla menetetyt kilot olivat tulleet korkojen kera takaisin.

Nyt hän sai jäsenkorjaajaltaan luettavaksi vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta kertovan kirjan, ja päätti muuttaa elämänsä kertaheitolla. Oli luovuttava viljoista, sokerista ja light-tuotteista ja täytettävä kaapit kasviksilla, kananmunilla ja täysmaitotuotteilla.

Lisäksi alkoi tipaton kausi, joka sitten muuttuikin pysyväksi raittiudeksi. Samalla innolla Lignell syöksyi liikunnan pariin, vaikka oli ajatellut aina inhoavansa sitä ja olevansa kömpelö pullukka. Alkoivat ryhmäliikuntatunnit kuntokeskuksessa ja vähitellen myös saliharjoittelu ja juokseminen.

Taistelu kiloja ja lohtusyömistä sekä liikuntainhoa vastaan osoittautui tuloksekkaaksi, kuten tiedämme: Lignell laihtui 50 kiloa, ja paino on pysynyt poissa eikä repsahduksiakaan ole juuri tullut.

Mitä tämä kirja siis antaa? Ainakin se on esimerkillisen innostava ja rehellinen. Kuvat ovat tosin vähän liiankin naistenlehtimäisen kauniita tavallisen sohvaperunan tavoitteiksi! Vähähiilihydraattinen ravinto tietenkin jakaa mielipiteitä, eikä siitä varmasti ole vielä viimeistä sanaa sanottu. Nytkin Arja Vanhanen, toinen kirjan asiantuntijakirjoittajista, muutaman kerran varoittelee ravintoaineiden saannin koostumuksesta.

Harvalla lukijalla lienee myöskään ajankäytöllistä tai taloudellista mahdollisuutta käydä liikuntatunneilla viidesti viikossa. Joka tapauksessa kirja varmaankin auttaa elämäntapamuutoksen ja kilojen karistamisen kanssa kamppailevaa lukijaansa iloisella ja elämänmyönteisellä otteellaan.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Tuijan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...