Ken Grimwood: Replay

Replay

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä on taas niitä kirjoja, joiden pariin satuin täysin sattumalta. BookMoochin postituslistalla kaupiteltiin hyvin nuhjuista kappaletta hyvästä kirjasta, tartuin syöttiin ja vuotta myöhemmin sain kirjan jopa luetuksi. Olisi sen sietänyt aikaisemminkin lukea, sillä kyseessä oli todella hyvä kirja.

Juonta ei parane tähän liikaa tiivistää, mutta kerrottakoon alkuasetelma. Jeff Winston aloittaa kirjan kuolemalla sydänkohtaukseen 43-vuotiaana. Jeff ei kuitenkaan kuole täysin, vaan herää 18-vuotiaana opiskelijana, edellisen elämän muistonsa säilyttäneenä. Jeff pääseekin tutkailemaan vastausta klassiseen kysymykseen: “mitä tekisit, jos saisit elää elämäsi uudestaan?”

Asetelma on tuttu – Päiväni murmelina lienee aiheen perusteoksia – ja alkuun kirja vaikuttaakin hivenen lattealta tapaukselta. Kannattaa kuitenkin jatkaa, sillä Ken Grimwood pistää tarinaan runsaasti lisäkierroksia ja ylimääräistä jännitettä muutamalla varsin nokkelalla keksinnöllä.

Lopputuloksena on mainio, moneen makuun sopiva elämänläheinen scifi-kirja, jossa riittää ovelia käänteitä loppuun asti. Tässäpä jollekin kustantamol­lekin vinkki, Replay on yhä 20 vuotta julkaisemisensa jälkeen vailla suomen­nosta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...