Ken Grimwood: Replay

Osta kirja itsellesi

Tämä on taas niitä kirjoja, joiden pariin satuin täysin sattumalta. BookMoochin postituslistalla kaupiteltiin hyvin nuhjuista kappaletta hyvästä kirjasta, tartuin syöttiin ja vuotta myöhemmin sain kirjan jopa luetuksi. Olisi sen sietänyt aikaisemminkin lukea, sillä kyseessä oli todella hyvä kirja.

Juonta ei parane tähän liikaa tiivistää, mutta kerrottakoon alkuasetelma. Jeff Winston aloittaa kirjan kuolemalla sydänkohtaukseen 43-vuotiaana. Jeff ei kuitenkaan kuole täysin, vaan herää 18-vuotiaana opiskelijana, edellisen elämän muistonsa säilyttäneenä. Jeff pääseekin tutkailemaan vastausta klassiseen kysymykseen: ”mitä tekisit, jos saisit elää elämäsi uudestaan?”

Asetelma on tuttu — Päiväni murmelina lienee aiheen perusteoksia — ja alkuun kirja vaikuttaakin hivenen lattealta tapaukselta. Kannattaa kuitenkin jatkaa, sillä Ken Grimwood pistää tarinaan runsaasti lisäkierroksia ja ylimääräistä jännitettä muutamalla varsin nokkelalla keksinnöllä.

Lopputuloksena on mainio, moneen makuun sopiva elämänläheinen scifi-kirja, jossa riittää ovelia käänteitä loppuun asti. Tässäpä jollekin kustantamollekin vinkki, Replay on yhä 20 vuotta julkaisemisensa jälkeen vailla suomennosta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...