Tauno Yliruusi: Rikosetsivien vapaapäivä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjavinkkien Rikoksen ABC -sarja kurvaa kohti loppusuoraa kotimaisen jännärin voimin. Y-kirjaimen kohdalta löytyvä Tauno Yliruusin Rikosetsivien vapaapäivä vuodelta 1963 on klassinen suljetun tilan mysteeri, joka lainailee teemoja monista alan klassikoista. Ylikomisario Manki on huolissaan etsiviensä taidoista, kun yhä suurempi osa hankalista rikostapauksista tuntuu jäävän selvittämättä. Niinpä eräänä viikonloppuna Manki ottaa mukaan seitsemän miestään autiolle huvilalle, jonka rakennutti sittemmin kadonnut poliisi Kaarela. Viikonloppuna oli tarkoitus viettää yhteistä aikaa ja ilmeisesti hieman kouluttautuakin, mutta tuskin miehet ovat päässeet perille, kun etsivä Mäkinen löytyy tikari selässään lattialta. Vapaapäivästä tulikin täyttä työtä.

Yksi kerrallaan poliisit alkavat joutua ilmeisesti sekopäisen murhaajan uhreiksi, kunnes lopulta heille selviää, että tekijän täytyy olla yksi heistä! Ovet pidetään lukossa ja vain yhdellä on avain, mutta silti ruumiita tulee aina vain lisää, ja mikä oudointa, ne myös katoavat kuin tuhka tuuleen. Ovatko takana pimeyden voimat vaiko jotain muuta vielä karmivampaa? Yliruusi hämää lukijaansa yhä tihenevässä jännityksessä, ja kun lopulta kaikki ratkeaa, ei lukija ole ainoa, jonka leuka loksahtaa.

Rikosetsivien vapaapäivä on kelpo dekkari, jonka juoni, vaikkei maailman omaperäisin ehkä olekaan, on juuri sopivan jännittävä ja tapahtumarikas. Tarinan kertojanäänenä on nuori ja kokematon Marttila, jonka panos jutun tutkinnassa ja dramaattisessa loppuratkaisussa on kirjailijalta hieno oivallus. Dekkareiden ystäville tätä kyllä sopii suositella.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...