Anna Jansson: Ritarien taistelu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On Visbyn keskiaikaviikko. Ihmiset ovat pukeutuneet keskiaikaisiin asuihin ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia. Ritarien turnajaisia ei päästä koskaan kunnolla aloittamaan, kun joka kerta tulee ongelmia. Emilillä on oma etsivätoimisto ja hän selvittää, kuka haluaa sabotoida turnajaisia.

Itse tartuin kirjaan tapahtumapaikan ja keskiaikaviikon takia. Tapahtumaympäristö on suomalaisittain vähän eksoottinen eikä edes osittaisella keskiaikateemalla löydy kovinkaan paljoa lastenkirjoja. Niistä tulee siis plussaa kirjalle. Itse pidin ehkä vähän enemmän sarjan ensimmäisestä osasta Kadonneet retkirahat. Sarjassa on kuitenkin potentiaalia, joten on kiinnostavaa nähdä, että mitä tulee seuraavaksi. Ainakin kirjat voisivat olla pidempiä.

Jansson on kirjoittanut myös Emilin äidistä, poliisi Maria Wernistä aikuisille dekkareita.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...