Erno Paasilinna: Rohkeus : Arndt Pekurisen elämä ja teloitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arndt Pekurinen on monelle täysin tuntematon nimi. Minulle mies on suurimpia henkisiä esikuvia, kiitos Erno Paasilinnan kirjan. Pekurisen ansiota oli Suomen ensimmäinen siviilipalveluslaki – valitettavasti mies itse ei siitä päässyt nauttimaan, sillä hänet teloitettiin jatkosodassa aseistakieltäytyjänä.

Paasilinna dokumentoi Pekurisen elämää ja rauhanliikkeen historiaa, yrittämättä nostaa Pekurista myyttisiin mittasuhteisiin. Kirja kertoo miehestä, joka seisoi ihanteidensa ja aatteidensa takana loppuun asti. Pekurisen aseistakieltäytymisen syyt eivät olleet uskonnolliset tai ideologiset, vaan hänelle asia oli omantunnonkysymys. Se lieneekin yksi syy, miksi hän on jäänyt historian pimentoon.

Ainakin tähän asti. Paasilinnan kirja on enemmän kuin paikallaan. Teos kuuluu kaikkien aseistakieltäytyjien ja pasifistien perusoppimäärään ja sopii erinomaisesti muillekin. Arndt Pekurisen suunnaton rohkeus seisoa omien ihanteidensa takana taipumatta sopii malliksi kaikille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...