Johanna Hasu: Roihu

Roihu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt oli käsissä melkoinen roihu. Se syttyi saman tien kun aloitin lukemisen, enkä meinannut millään saada moista roihua sammumaan.

Päähenkilönä on Sini, joka tuntuu treenaavan aivan kuin triathloniin, lenkkeilee, ajaa pyörällä ja ui. Sini ei kuitenkaan ole osallistumassa mihinkään kisoihin, vaan treenaa salaa ja aika lailla öiseen aikaan. Ottaa kaikesta selvää, mutta salaa. Piilottaa pyöränkin, ettei kukaan vaan tiedä, että hän ajelisi pyörällä. Mutta miksi?

Hyvin alussa käy selväksi, että Sini on eronnut, muuttanut pienen tyttärensä Ilonan kanssa maalle, missä tuntuu viihtyvän erinomaisesti. Hän työskentelee koulussa, missä tuntuu viihtyvän ja kuinka Ilona on saanut päivähoitopaikan kivasta päiväkodista. Varsin mukavaa, mutta….

Sinin ex-mies, Peter, Ilonan isä, vaikuttaa olevan täysi nilkki, joka ei juurikaan piittaa muusta kuin itsestään. Onpa mennyt luomaan uuden suhteen Helinän kanssa ja he viettävät auvoista elämää talossa veden äärellä. Ilona viettää isänsä luona viikonloppuja, mutta ei juurikaan muulloin kaipaa isäänsä, joka ei isommin edes hänestä piittaa.

Kunnes – Peter kertoo Sinille, että aikoo hakea Ilonan huoltajuutta, todistaen, että Sini on epäpätevä äidiksi. Sota on syttynyt ja miten se päättyy, on tämän kirjan huipentuma. Lukija puree kyntensä, kun jännää, miten kaikki tulee tapahtumaan ja selviääkö Sini, pärjääkö ja onnistuuko.

Johanna Hasu on luonut uskomattoman psykologisen jännärin, mikä pitää niin otteessaan, ettei välillä uskalla edes hengittää. Kieli on maukasta ja sitä on siis aivan herkullista lukea ja kyllä – toivon lisää!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...