Jukka Särkijärvi ja Kaj Sotala: Roolipelikirja

Osta kirja itsellesi

Roolipelikirja on opas pöytäroolipelien maailmaan. Teos kertoo roolipelaamisesta harrastuksena lyhyesti ja esittelee sitten koko joukon ajankohtaisia pöytäroolipelejä. Pelien mekaanisia erikoisuuksia ja taustamaailmaa valotetaan nopeasti; varsinaisista arvosteluista ei ole kyse. Lisäksi mukana on täydentävä lista minimainintoja kiinnostavista, mutta syystä tai toisesta pois jätetyistä peleistä.

Itse olisin kaivannut kirjaan enemmän asiaa roolipelaamisesta itsestään – nyt ”Mitä roolipelit ovat”-osio kattaa reilut kymmenen sivua. Taustaa olisi voinut kirjoittaa enemmänkin, onhan roolipelaaminen mielenkiintoinen ja omaperäinen pelaamisen muoto.

Tällaisenaan kirjaa voi kuitenkin suositella ehdottomasti niille aloitteleville roolipelaajille, jotka tietävät jo olevansa kiinnostuneita roolipeleista ja pohtivat, mikä peli sopisi omaan käyttöön.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. ”Avainsanat: fysiikka, historia, termodynamiikka, tieteen yleistajuistaminen, tieteenhistoria, tietokirjallisuus”

    Tuota? 🙂

  2. Kun Kirjavinkit siirrettiin julkaisualustalta toiselle, avainsanat piti kopioida käsin. Tähän on näemmä tarttunut jonkun toisen kirjan avainsanat…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...