Kaj Sotala ja Jukka Särkijärvi: Roolipelikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Roolipelikirja on opas pöytäroolipelien maailmaan. Teos kertoo roolipelaamisesta harrastuksena lyhyesti ja esittelee sitten koko joukon ajankohtaisia pöytäroolipelejä. Pelien mekaanisia erikoisuuksia ja taustamaailmaa valotetaan nopeasti; varsinaisista arvosteluista ei ole kyse. Lisäksi mukana on täydentävä lista minimainintoja kiinnostavista, mutta syystä tai toisesta pois jätetyistä peleistä.

Itse olisin kaivannut kirjaan enemmän asiaa roolipelaamisesta itsestään – nyt “Mitä roolipelit ovat”-osio kattaa reilut kymmenen sivua. Taustaa olisi voinut kirjoittaa enemmänkin, onhan roolipelaaminen mielenkiintoinen ja omaperäinen pelaamisen muoto.

Tällaisenaan kirjaa voi kuitenkin suositella ehdottomasti niille aloitteleville roolipelaajille, jotka tietävät jo olevansa kiinnostuneita roolipeleista ja pohtivat, mikä peli sopisi omaan käyttöön.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...