Katie Salen ja Eric Zimmerman: Rules of Play : Game Design Fundamentals

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pelitutkimus on tieteenalana varsin tuore, eikä siitä ole kirjoitettu montakaan hyvää ja kattavaa perusteosta. Rules of Play onkin parasta tähän mennessä näkemääni. Kirja käsittelee pelaamista hyvin kattavasti ja perusteellisesti monesta eri näkökulmasta.

Kirja ei välttämättä anna paljoa lukijalle, joka on vain kiinnostunut pelien pelaamisesta, mutta jos peliharrastus ulottuu pelien suunnittelemiseen tai analysoimiseen (esimerkiksi peliarvostelujen kirjoittamiseen), on Rules of Play suositeltavaa luettavaa. Varoituksen sanana sanottakoon, että kirja on selkeästi akateeminen teos. Se ei kuitenkaan ole akateemisen kuivakka, vaan luettavasti kirjoitettu.

Lautapeliharrastajia kiinnostanee erityisesti Reiner Knizian essee Taru Sormusten Herrasta -lautapelin synnystä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...