Katie Salen ja Eric Zimmerman: Rules of Play : Game Design Fundamentals

Rules of Play

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pelitutkimus on tieteenalana varsin tuore, eikä siitä ole kirjoitettu montakaan hyvää ja kattavaa perusteosta. Rules of Play onkin parasta tähän mennessä näkemääni. Kirja käsittelee pelaamista hyvin kattavasti ja perusteellisesti monesta eri näkökulmasta.

Kirja ei välttämättä anna paljoa lukijalle, joka on vain kiinnostunut pelien pelaamisesta, mutta jos peliharrastus ulottuu pelien suunnittelemiseen tai analysoimiseen (esimerkiksi peliarvostelujen kirjoittamiseen), on Rules of Play suositeltavaa luettavaa. Varoituksen sanana sanottakoon, että kirja on selkeästi akateeminen teos. Se ei kuitenkaan ole akateemisen kuivakka, vaan luettavasti kirjoitettu.

Lautapeliharrastajia kiinnostanee erityisesti Reiner Knizian essee Taru Sormusten Herrasta -lautapelin synnystä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...