Totuudenjälkeinen

Lee McIntyre: Totuudenjälkeinen

Paljon puhuttu "totuudenjälkeinen aika" on kirvoittanut jo monia erinomaisia kirjoja, mainittakoon vaikka loistava Totuuden jälkeen: Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana. Lee McIntyren lyhyehkö opas aiheeseen on silti tervetullut lisä, sillä sen näkökulma keskittyy erityisesti syihin, joista saamme kiittää nykyistä tilannetta. McIn... Lue koko vinkki »

Eva Meijer: Animal Languages

Ovatko ihmiset ainoa laji, jolla on kieli, on kysymys, jota on etologian piirissä pohdittu jo hyvän aikaa. Sanotaan se heti, että Eva Meijerin Animal Languages ei pyri antamaan tähän kysymykseen mitään yksiselitteistä vastausta, mutta kirja kuitenkin osoittaa, että kysymys ei ole lainkaan niin hullu kuin voisi ensi alkuun kuvitella. Mitä enemmän e... Lue koko vinkki »
Extremism

J. M. Berger: Extremism

Extremism lähtee helppolukuisella, mutta akateemisella otteella käsittelemään, mitä tarkoittaa “ekstremismi”. Kirja käsittelee terrorismin historiaa antiikin Palestiinan äärijuutalaisista ryhmittymistä nykypäivän Isikseen. Kirjan painopiste on kuitenkin nykyisissä terroristisissa uhissa, jotka ovat äärioikeisto ja jihadismi. Kirjailija jopa painott... Lue koko vinkki »
Rules of Play

Katie Salen ja Eric Zimmerman: Rules of Play : Game Design Fundamentals

Pelitutkimus on tieteenalana varsin tuore, eikä siitä ole kirjoitettu montakaan hyvää ja kattavaa perusteosta. Rules of Play onkin parasta tähän mennessä näkemääni. Kirja käsittelee pelaamista hyvin kattavasti ja perusteellisesti monesta eri näkökulmasta. Kirja ei välttämättä anna paljoa lukijalle, joka on vain kiinnostunut pelien pelaamisesta, ... Lue koko vinkki »