Jukka Laajarinne ja Martti Ruokonen: Ruoalla ei saa leikkiä

Osta kirja itsellesi

Tässäpä eriskummallinen kirja. Lintu vai kala? Takakannen kirjastoluokitus paljastaa teoksen lastenkirjaksi, mutta miksei tämä kävisi aikuiseenkin pienen hauskan makuun. Tarjolla on 17 Jukka Laajarinteen kirjoittamaa tiivistä absurdia kertomusta Martti Ruokosen kuvittamina. Kaikkia tarinoita yhdistää jollain tavalla ruoka ja syöminen.

Saamme siis kuulla, kuinka kävi Äijölle, joka satavuotissynttäreillään söi täytekakkua ja syttyi palamaan, kuinka leikkipuisto siivottiin roskista, millaista on nallemakaronien elämä, miten saattaa käydä, jos nukahtaa lihatiskille ja niin edelleen. Parhaimmillaan tarinoissa on napakkaa iskua ja todellisia oivalluksia ja kokonaisuudenkin taso on ehdottoman kiitettävä.

Tarinat soveltuvat oivallisesti ääneenluettaviksi ja kolmivuotias absurdin huumori ystävä omaksui ”ruokatarinat” oitis uudeksi iltasatumateriaaliksi. Aikuisiakin naurattaa vallan vietävästi, joten Ruoalla ei saa leikkiä on selvä täysosuma.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...