Jukka Laajarinne ja Martti Ruokonen: Ruoalla ei saa leikkiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä eriskummallinen kirja. Lintu vai kala? Takakannen kirjastoluokitus paljastaa teoksen lastenkirjaksi, mutta miksei tämä kävisi aikuiseenkin pienen hauskan makuun. Tarjolla on 17 Jukka Laajarinteen kirjoittamaa tiivistä absurdia kertomusta Martti Ruokosen kuvittamina. Kaikkia tarinoita yhdistää jollain tavalla ruoka ja syöminen.

Saamme siis kuulla, kuinka kävi Äijölle, joka satavuotissynttäreillään söi täytekakkua ja syttyi palamaan, kuinka leikkipuisto siivottiin roskista, millaista on nallemakaronien elämä, miten saattaa käydä, jos nukahtaa lihatiskille ja niin edelleen. Parhaimmillaan tarinoissa on napakkaa iskua ja todellisia oivalluksia ja kokonaisuudenkin taso on ehdottoman kiitettävä.

Tarinat soveltuvat oivallisesti ääneenluettaviksi ja kolmivuotias absurdin huumori ystävä omaksui “ruokatarinat” oitis uudeksi iltasatumateriaaliksi. Aikuisiakin naurattaa vallan vietävästi, joten Ruoalla ei saa leikkiä on selvä täysosuma.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...