Sheri Tepper: Ruohojen maa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ruohojen maa on ruohon peittämä planeetta, jota asuttavat paikalliset, erikoiset elämänmuodot ja maapallolta tulleet siirtolaiset. Siirtolaisten yhteiskunta on jakautunut kartanoitaan asuttaviin aatelisiin, boneihin, ja planeetan ainoassa kaupungissa ja kartanoiden kylissä asuvaan alempaan luokkaan.

Aatelisten päätoimena on brittityylinen ketunmetsästys – julmaa touhua, mutta ei ehkä sillä tavalla kuin voisi luulla. Tepper kuvaa tyylikkäästi planeetalle tulevan suurlähettilään ja tämän perheen edustaman erilaisen kulttuurin ja planeetan asukkaiden kulttuurin törmäystä. Lisäksi törmäyskurssilla ovat miesten ja naisten väliset suhteet, uskonnot ja väkivalta.

Mukana on aimo annos Tepperille tyypillistä yllätyksellisyyttä: asiat eivät aina ole sitä, miltä ne aluksi näyttävät. Ruohojen maa käynnistyy hitaasti ja saattaa vaikuttaa alkuun hieman tylsältä, mutta tapahtumat kiihtyvät loppua kohden. Tarina on lopulta varsin mukaansatempaava. Planeettaa asuttavat olennot ovat varsin mielenkiintoisia, etenkin kun totuus niistä selviää.

Johanna Sinisalon arvio Ruohojen maasta Aikakoneessa on hyvä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...