Brian K Vaughan: Saga : kolmas kirja

Saga 3

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sarjakuvasensaatio Saga on jatkunut suomeksi. Liken tuorein kokoelma on järjestyksessä kolmas ja sisältää sarjan lehdistä numerot 13-18. Harvaa sarjakuvaa on helppo estoitta hehkuttaa, ja Saga on sellainen sarjakuva. Yksin en varmaankaan tämän mielipiteen kanssa ole, sillä sarja on kerännyt niin kaupallista kuin arvostelijoiden suosiota.

Kriitikoiden suosiosta kertoo muun muassa se, että sarja on voittanut parhaan jatkuvan sarjakuvan Eisner-palkinnon kolmena vuonna peräkkäin ja vuoden 2013 Hugo-palkinnon parhaasta graafisesta novellista. Suuren yleisön suosiosta kertoo taasen se, että sarjakuvan myyntiluvut ovat ohittaneet esimerkiksi toisen supersuositun sarjakuvasarjan, The Walking Dead, suuret myyntiluvut.

Sagan keskiössä on Romeo ja Julia asetelmaa seuraavat rakastavaiset Alana ja Marko, jotka edustavat kahta eri lajia, jotka ovat sodassa keskenään. Nämä ovat ihmeen kaupalla saaneet yhdessä lapsen ja ovat karkumatkalla molemmilta puolilta.

Tässä osassa rakastavaiset ovat etsineet käsiinsä romanttisen novellin kirjoittajan, joka tuntuu ennustaneen heidän suhteensa. Alanan ja Markon seurue laajenee laajenemistaan ja heitä jahtaavat vihollistahot lähestyvät.

Sarjakuvassa riittää kehuttavaa: vahvat henkilöhahmot, kypsää kerrontaa, varsin edustavaa taidetta, helppolukuinen ja silti syvällinen juoni. Pidän kovasti Alanan ja Markon vastasyntyneen lapsen käyttämisestä tarinan kertojana. Statistihahmot tuntuvat ehjiltä henkilöiltä ja heissä on vetovoimaa samassa määrin kuin päähenkilöissä. Tämän takia minua eivät haittaa tippaakaan ne hetket, jotka vietetään seuraten statistihahmoja.

Sarjan lukeminen täytyy aloittaa alusta päästäkseen kärryille tapahtumista, mutta se ei ole lainkaan negatiivista. Onpahan enemmän laadukasta luettavaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...