Lauren Beukes: Säkenöivät tytöt

Säkenöivät tytöt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Erinomaisen Zoo Cityn jälkeen Lauren Beukes pääsi helposti seurattavien kirjailijoiden listalle, ja Säkenöivät tytöt, ensimmäinen Beukesilta suomennettu teos, oli pakollista luettavaa. Tarina kuulostaa kyllä kiehtovalta: tyttö, jonka ei pitäisi olla elossa, murhaaja, jota ei voi olla olemassa…

Säkenöivät tytöt on siis sarjamurhaajatrilleri – kirja kertoo Harper Curtisista, joka jahtaa tyttöjä, joita hän kutsuu säkenöiviksi, koska hän näkee tyttöjen ikään kuin hohtavan ja vetävän häntä puoleensa. Kirby on yksi näistä säke­nöivistä tytöistä ja hänen kohdallaan Curtis tekee virheen: Kirby jääkin hen­kiin. Kirby omistaa elämänsä Curtisin löytämiselle.

Se vain ei ole aivan yksinkertaista: Harper Curtis nimittäin matkustaa ajassa. Hän löytää avaimen hylättyyn taloon Chicagossa 1930-luvulla. Talo on täynnä merkillisiä esineitä ja sen ovesta pääsee siirtymään ajassa. Säkenöivät tytöt löytyvät kaikki Chicagosta, mutta eri aikakausilta 1930-luvulta 1990-luvulle, mikä tekee sarjamurhaajan jahtaamisesta vaikeaa.

Säkenöivät tytöt on hieno ja vähän erilainen trilleri. Olen kyllä lukenut aika­matkatarinoita ja sarjamurhaajaromaaneja, mutta en vielä koskaan aikamatka­sarjamurhaajatarinaa. Yhdistelmä ja Beukesin kerronnassaan käyttämä näkö­kulmatekniikka toimivat. Ei ehkä ihan Zoo Cityn tenholla (toivottavasti se muu­ten suomennetaan myös), mutta oikein mainiosti kuitenkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...