Jussi Waltameri: Samalla kadulla kirkko ja tehdas

Osta kirja itsellesi

Yli 80-vuotias äiti joutuu vaativaan sydänleikkaukseen. Alkaa kuukausien sairaalakierre, kun sydäntä ei saada kerralla kuntoon. Minkälaisia tunteita vanhan äidin sairastuminen herättää? Kuinka äiti kestää sen kaiken? Kuinka läheiset kestävät sen kaiken? On pakko yrittää ottaa etäisyyttä nykypäivään – mennä muistoihin, onnellisiin lapsuuspäiviin, sienireissuihin.

Jussi Waltameri debytoi upealla sarjakuvalla Samalla kadulla kirkko ja tehdas. Waltameren kuvitus tekee syvän vaikutuksen. Abstraktiuden ja esittävyyden rajamaastossa liukuvat ruskeasävyiset vesivärikuvat ovat todella kauniita. Albumin iso sivukoko tekee oikeutta lavealle kuvakielelle.

Myös itse tarina menee ihon alle, koskettaa. Waltameren kerronta on vakaata ja varmaa. Hän tietää tarkalleen, mihin pyrkii. Lisäväriä kerrontaan tuo kaakkoissuomalainen murre. Kotkan ympäristössä pyöritään, vaikkei se tarinaa sen enempää määritäkään. Sairaalat ovat kaikkialla samanlaisia.

Samalla kadulla kirkko ja tehdas on aivan parhaita lukemiani sarjakuvia. Siinä kaikki palaset loksahtavat kohdalleen lähes täydellisesti. Herkkä kauneus yhdistyy rosoiseen pintaan. Mikä on tärkeämpää kuin lähimmäisenrakkaus? Ei mikään. Ja se voima, jonka pieninkin toivonkipinä vaikeassa tilanteessa antaa, se on uskomaton. Tämän teoksen haluaa lukea heti uudelleen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Onpa erikoinen aihe sarjakuvakirjan. Akvarellimaalaamisen harrastajana kiinnostuin, vaikka sarjakuvia en olekaan lukenut kymmeniin vuosiin. Tämä täytyy nyt saada.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...