Jussi Waltameri: Samalla kadulla kirkko ja tehdas

Samalla kadulla kirkko ja tehdas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yli 80-vuotias äiti joutuu vaativaan sydänleikkaukseen. Alkaa kuukausien sairaalakierre, kun sydäntä ei saada kerralla kuntoon. Minkälaisia tunteita vanhan äidin sairastuminen herättää? Kuinka äiti kestää sen kaiken? Kuinka läheiset kestävät sen kaiken? On pakko yrittää ottaa etäisyyttä nykypäivään – mennä muistoihin, onnellisiin lapsuuspäiviin, sienireissuihin.

Jussi Waltameri debytoi upealla sarjakuvalla Samalla kadulla kirkko ja tehdas. Waltameren kuvitus tekee syvän vaikutuksen. Abstraktiuden ja esittävyyden rajamaastossa liukuvat ruskeasävyiset vesivärikuvat ovat todella kauniita. Albumin iso sivukoko tekee oikeutta lavealle kuvakielelle.

Myös itse tarina menee ihon alle, koskettaa. Waltameren kerronta on vakaata ja varmaa. Hän tietää tarkalleen, mihin pyrkii. Lisäväriä kerrontaan tuo kaakkoissuomalainen murre. Kotkan ympäristössä pyöritään, vaikkei se tarinaa sen enempää määritäkään. Sairaalat ovat kaikkialla samanlaisia.

Samalla kadulla kirkko ja tehdas on aivan parhaita lukemiani sarjakuvia. Siinä kaikki palaset loksahtavat kohdalleen lähes täydellisesti. Herkkä kauneus yhdistyy rosoiseen pintaan. Mikä on tärkeämpää kuin lähimmäisenrakkaus? Ei mikään. Ja se voima, jonka pieninkin toivonkipinä vaikeassa tilanteessa antaa, se on uskomaton. Tämän teoksen haluaa lukea heti uudelleen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...