Sam Copeland: Sami muuttuu hirmuliskoksi

Sami muuttuu hirmuliskoksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Samin isän firma on ajautunut lähes konkurssiin, kun sen pahin kilpailija, Samin verivihollisen Dylanin isän suuryhtiö, on varastanut Samin isän kirjoittaman koodin. Samin perhe joutuu ehkä muuttamaan tädin luo ja myymään talonsa. Tilanne on hyvin stressaava, eikä stressi tee Samille hyvää, sillä stressitilanteessa Sami muuttuu joksikin muuksi eläimeksi. Kyllä vain: pulu, mandrilli, hämähäkki, laiskiainen, mitä kaikkea… Onneksi Samin ystävät Kukka, Mohsen ja Wogan yrittävät auttaa Samia saamaan varastetun koodin takaisin.

Sami muuttuu hirmuliskoksi on Sam Copelandin toinen muodonmuutoksista kärsivästä Samista kertova kirja. Se on melko suoraa jatkoa sarjan avausosalle Sami muuttuu kanaksi (Tammi, 2019) – jopa niin suoraa, että tämän toisen kirjan ensimmäinen luku löytyy ensimmäisen kirjan lopusta esimaistiaisena tulevasta. Samaan tapaan nyt voidaan kurkistaa, kuinka Sami muuttuu mammutiksi (Tammi, 2021) alkaa.

Kirjasarjaa leimaa täyspöhkö huumori, jossa pieruvitseillä ja muilla eritteillä on tietenkin suuri rooli. Sam Copeland myös temppuilee kevyesti kertojan roolillaan, ja kerrontaa katkookin paikoin kirjeet kustantajalle, vihainen lukijapalaute tai asiayhteyteen luovasti liittyvät alaviitteet. Kirjan päähenkilöt ovat noin 9-vuotiaita, ja se onkin hyvä kohdeikä myös lukijoille – tai kuuntelijoille. Meillä kirjaa luettiin iltasatuna ääneen, ja se toimii siinä tarkoituksessa myös oikein hyvin.

Huolimatta pintatason totaalisesta kohelluksesta, jonka Sam Copeland kirjoittaa kieltämättä hersyvän hauskasti, Sami muuttuu hirmuliskoksi on myös vähän syvempi tarina. Se on tarina ystävyydestä ja luottamuksesta, tuesta niin hyvinä kuin erityisesti tosi huonoina ja vaikeinakin hetkinä (ja niitä kyllä Samilla riittää). Sami yrittää valmentaa erikoista ominaisuuttaan vahvuudekseen ystäviensä avulla. Tulokset ovat melko vaihtelevia, mutta yksi asia pysyy, ja se on ystävyys.

Meillä sekä tästä hirmuliskokirjasta että sarjan avanneesta kanakirjasta tykättiin kovasti, ja mammuttikirja on jo kirjastosta haettu. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...