Jukka Pakkanen: San Siron uneksija

Osta kirja itsellesi

Jukka Pakkanen on täysiverinen jalkapalloromantikko. Hänen suosikkiseuransa on Inter Milan, sinimusta ”La Beneamata” eli rakastettu. San Siron uneksija on Pakkasen kaunokirjallinen rakkaudenosoitus kauniille pelille ja kauniille joukkueelle.

San Siron uneksijan taustatarinana kirjailija Fausto Lombardi on pyytänyt Inter-lehdessä lukijoiden muistoja ja kokemuksia Interiin liittyen. Näistä kirjeistä kirjailija Lombardille Jukka Pakkanen kokoaa monipuolisen lyhytproosateoksensa, jonka keskiössä on Milano, San Siron stadion ja Inter. Kirjeitä saapuu joka puolelta Italiaa, ja jokunen muualtakin Euroopasta. Kukahan mahtaa piileksiä Johan Frost -nimisen helsinkiläisen kirjoittajan takana…

Ja ne tarinat – Daniela lähettää muutamin saatesanoin veljensä kirjeen vankilasta, Salvatore jättää talonsa puoleksi vuodeksi hoitaakseen kotikylänsä Inter-klubin asioita, myymäläapulainen saa erikoisen pyynnön pyörätuolissa kulkevalta suomalaiselta, mies on vaiti luostarissa viisi vuotta ja niin edelleen. Tarinat ovat mielikuvituksellisia, tunteellisia paatokseen asti, ja ne kuvastavat italialaisen aforismin mukaista asennetta: ”Elämä on osa jalkapalloa”. Pakkanen lainaa toimittaja Beppe Severgninia, jonka mukaan Inter on elämisen harjoittelua.

San Siron uneksija ilmestyi alunperin vuonna 1990 ja myytiin nopeasti loppuun. Aviador Kustannuksen uusintapainos on lähes alkuperäisen kaltainen, mutta siinä on mukana yksi uusi tarina sekä Pakkasen oman jalkapalloelämän selostus. Olisi ehkä ollut kiva lukea Pakkasen mietteitä Interin 2000-luvun viidestä peräkkäisestä Italian mestaruudesta eli scudettosta, mutta tällaisenaankin kirja on mitä mainiointa luettavaa kaikille jalkapallointoilijoille. Tai no ehkei sentään Juventuksen tai Milanin kannattajille.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...