Päivi Haanpää: Sanataideohjaajan opas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjoitusoppaita on (varsinkin englanniksi) tarjolla lukemattomia. Päivi Haanpään teos Sanataideohjaajan opas taklaa hieman samaa aihepiiriä kirjoittamisen opettajan näkökulmasta. Luovaa kirjoittamista on tarjolla hyvin erilaisissa kouluissa ja kursseilla. Materiaalia opetuksen järjestelyyn on huomattavasti vähemmän.

Sanataideohjaajan opas erittelee erilaisia harjoitustyyppejä, määrittelee ohjaajan roolia ja käy läpi opettamista. Ohjaajan ja ryhmän väliseen dynamiikkaan pohjautuvat asiat ovat kirjan parasta antia. Myös kappale palautteesta on hyvin kirjoitettu.

Vähemmän hyödyllistä on ohjaajan ajankäytön kartoittaminen. Vaikka onkin hyödyllistä tietää opetustyön puitteista, kyseinen osio tuntuu listalta. Osioon olisi mahtunut enemmän käytännön vinkkejä tai kokemuksia aiheesta.

Kirjassa esitellään myös aikaisempia suomalaisia kirjoitusoppaita. Tämäkin on arvokas osio, sillä se tarjoaa vinkkejä jatkolukemiseksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...