Päivi Haanpää: Sanataideohjaajan opas

Osta kirja itsellesi

Kirjoitusoppaita on (varsinkin englanniksi) tarjolla lukemattomia. Päivi Haanpään teos Sanataideohjaajan opas taklaa hieman samaa aihepiiriä kirjoittamisen opettajan näkökulmasta. Luovaa kirjoittamista on tarjolla hyvin erilaisissa kouluissa ja kursseilla. Materiaalia opetuksen järjestelyyn on huomattavasti vähemmän.

Sanataideohjaajan opas erittelee erilaisia harjoitustyyppejä, määrittelee ohjaajan roolia ja käy läpi opettamista. Ohjaajan ja ryhmän väliseen dynamiikkaan pohjautuvat asiat ovat kirjan parasta antia. Myös kappale palautteesta on hyvin kirjoitettu.

Vähemmän hyödyllistä on ohjaajan ajankäytön kartoittaminen. Vaikka onkin hyödyllistä tietää opetustyön puitteista, kyseinen osio tuntuu listalta. Osioon olisi mahtunut enemmän käytännön vinkkejä tai kokemuksia aiheesta.

Kirjassa esitellään myös aikaisempia suomalaisia kirjoitusoppaita. Tämäkin on arvokas osio, sillä se tarjoaa vinkkejä jatkolukemiseksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...