Aura Ijäs: Sarjakuvien tekeminen

Sarjakuvien tekeminen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aura Ijäksen Sarjakuvien tekeminen on perusteellinen, mutta helposti lähestyttävä opas sarjakuvien piirtämisestä. Oppaassa käsitellään monipuolisesti kaikkia sarjakuvien tekemiseen liittyviä osa-alueita. Tarvikkeet, piirtäminen, sarjakuvan kieli ja kuvakerronta, käsikirjoittaminen ja luovan työn vaikeudet saavat kaikki omat lukunsa.

Opas on itsessäänkin sarjakuva, jossa Ijäs ja hänen lemmikkinsä (joka muistutaa oselottia tai jotain vastavaa kissaeläintä) käyvät edellä mainittuja teemoja lävitse. Näiden kahden hahmon väliset vuoropuhelut ja ajoittain räiskyvät kommentit tekevät lukukokemuksesta lennokkaan ja nopean. Ijäksen mangamainen piirrosjälki tosin tuntuu ajoittain liian luonnosmaiselta, mutta onneksi hyvin etenevä dialogi ja aiheiden selkeä käsittely paikkaavat tätä puutetta.

Sarjakuvien tekeminen on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Allekirjoittaneelle, joka kuuluu jälkimmäiseen kastiin, kirja ei kuitenkaan tarjoa paljon uutta tietoa. Ennemminkin opas toimii hyvänä muistinvirkistäjänä. Erityisen kiitoksen ansaitsevat kuitenkin skannaamisesta ja tietokoneella tehtävästä jälkikäsittelystä tehdyt osiot sekä hahmojen, ideoiden ja valkoisen paperin tuskaa käsittelevät pohdinnat. Sarjakuva vaatii tekijältään laajojen kokonaisuuksien hallintaa, jota suuri yleisö ei aina tule ajatelleeksi. Ijäs toteaakin osuvasti, että miksi ihmeessä pitää käyttää paljon aikaa ja vaivaa vaikkapa pelkkien taustojen tekemiseen, kun lukija ohittaa ne parissa sekunnissa.

Ijäksen sarjakuvaopasta voikin suositella erityisesti niille, joille sarjakuvien piirtäminen on uutta tai niille, jotka haluavat monipuolistaa omaa ilmaisuaan. Sarjakuvien tekeminen soveltuu hyvin myös peruskoulun ja lukion kuvataideopetuksen tueksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...