Tittamari Marttinen: Sarjarakastuja

Sarjarakastuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minulla meni Marit sekaisin ja tulin puolivahingossa ottaneeksi Tittamari Marttisen Sarjarakastujan luettavaksi – jo useamman Annamari Marttisen kirjan luettuani ajattelin tutustua myös hänen nuortenkirjoihinsa.

Sekaannus oli kuitenkin pelkästään positiivinen erehdys. Tulipahan pohdittua parisuhdeproblematiikka nuorten näkökulmasta tässä ajassa. Tosin termi sarjarakastuja kattanee yhtä lailla myös vanhemman väen rakkausaddiktit. Ihmisellä on luonnollinen tarve löytää vierelleen kumppani ja jakaa elämäänsä hänen kanssaan, mutta ihminen voi myös koukuttua rakastumisen tunteeseen ja sen tuomaan välittömään mielihyvään. Silloin on vaikeaa tai mahdotontakin keskittyä syventämään kumppanuutta yhden ihmisen kanssa, kun nurkan takana on luvassa aina jotain parempaa.

Kirjan päähenkilö Melina on kiireinen nuori nainen. Hän käy töissä kahvilassa ja opiskelee psykologiaa. Itsenäisenä sinkkuna hän treffailee useampaakin kaveria ja pähkäilee sitten ihmissuhteitaan parhaan ystävänsä Ilonan kanssa. Toisinaan ajatus vakavammasta seurustelusta kiehtoo, mutta sitoutuminen tuntuu liian pelottavalta. Hän napsauttaa netin deittisovelluksen auki ja on utelias selaamaan, mitä Amor tällä kertaa hänelle arpoo.

Ystävätär Ilona painii tahollaan seurusteluprobleemien kanssa. Hän heittää Melinalle haasteen, pyytää tätä menemään puolestaan lomalle Ylläkselle ja vakoilemaan samalla erästä Miroa. Melina voisi raportoida paikan päältä Miron tekemiset Ilonalle – erityisesti tietenkin kaiken flirttailuun ja seurusteluun viittaavan. Kuinka ollakaan, myös komea Miro saa Melinan mielihyvähormonit hyrräämään. Samalla on pidettävä mielessä, että tehtävänanto tuli parhaalta ystävältä.

Sarjarakastujan teemat ovat nuorelle lukijalle tärkeitä ja niitä Marttinen lähestyy niitä helposti ymmärrettävällä tavalla. Kirja on julkaistu myös selkokielellä. Omien tunteidensa kanssa neuvoton nuori voi löytää tarinasta samaistumisen kohteen ja vertaistukea. Syntyjä syviä, kuten nuorten perhetaustaa ja sen vaikutusta ei käsitellä kirjassa millään lailla – eikä nuori lukija sitä varmasti kaipaakaan. Sen sijaan pientä jännitysmomenttia olisin kirjaan kaivannut, jotakin mielenkiintoa ylläpitävää yllätyksellisyyttä. Tittamari Marttinen on tuottelias lasten- ja nuortenkirjailija ja tämäkin helppolukuinen, kauniisti soljuva teksti uppoaa varmasti kohdeyleisöönsä.

Marja-Liisa

Intohimoinen lukija, jolle kirjat ovat elämänmittainen haaste ja ruostumaton rakkaus. Koko kirjo käytössä, runoista dekkareihin ja kaunosta tietokirjallisuuteen. Luettujen pinoa on listattu myös Tuhansia sivuja -blogiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...