Tittamari Marttinen: Tähdet syntyvät sattumalta

Tähdet syntyvät sattumalta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Monipuolinen ja ahkera kirjailija Tittamari Marttinen on ilmeisesti ensimmäistä kertaa säeromaanin kimpussa. Runoilijanahan Marttinen on uransa aloittanut, joten sikäli säkeiden kirjoittaminen on hänelle entuudestaan tuttua. Tähdet syttyvät sattumalta on uuden Rakkausmyrsky-trilogian avaus, eikä aihekaan ole varsinaisesti uusi avaus Marttisen tuotannossa: päinvastoin, hän on kirjoittanut rakkaudesta paljonkin eri kanteilta.

Tähdet syttyvät sattumalta kertoo jossain pohjoisemmassa asuvasta Anikosta, joka opiskelee amiksessa jotenkuten, työskentelee kaupan kassana ja auttaa äitiään siivoojan hommissa. Anikolla on poikaystävä, Jose, jonka kanssa Aniko on ollut unelmapari jo lähes lapsesta asti. Anikoa kuitenkin ahdistaa, ihan vähän, kaikki valmiiksi mietitty, erityisesti kaikki ulkoa päin tuleva määrittely, ja se, että tulevaisuus tuntuu niin valmiiksi tehdyltä. Eikö muka voisi olla jotain muutakin?

Kun Aniko sitten netissä kohtaa uuden ihmisen, jolle olla jotenkin vähän uudenlainen, joka houkuttelee Anikosta esiin jotain ihan uutta, niin ennen niin näkymätön ja huomaamaton Aniko haluaakin olla näkyvä, omilla ehdoillaan. Hän alkaa rakentaa uusia haaveita netissä Morganin kanssa ja pian Aniko tajuaa haluavansa jotain muuta kuin tasaista elämää Josen kanssa. Vaan mitä käy, kun Aniko matkustaa Helsinkiin tapaamaan uutta ihastustaan?

Tähdet syttyvät sattumalta on säeromaanien tapaan vauhdikkaasti etenevä ja käsittelee suuria tunteita ja vakavia aiheita nuortenkirjalle sopivan notkeasti ja herkästi. Marttisen säkeet ovat helppolukuisia ja tapahtumissa on sopivasti draamaa ja potkua. Kotimaisten säeromaanien parhaimmistoa ovat edelleen Meresmaan Dodo-trilogia ja Terentjevan Ihana ja Freestyle, mutta kyllä tämäkin lähelle pääsee.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...