Tittamari Marttinen: Lasten matkaopas Eurooppaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä enemmän olen vuosien mittaan matkustellut, sitä lapsellisemmaksi matkailijaksi olen pikkuhiljaa tullut. Varsinkin Euroopassa, jota olen kolunnut paljon, hienot taidegalleriat ja erilaisilla “ruukun palasilla” täytetyt kansallismuseot jäävät nykyään melko poikkeuksetta väliin, kun suuntaan katseeni paikkoihin, joissa pääsen konkreettisesti tekemään ja kokemaan asioita.

Kun matka on varattu, seuraa yksi omalla tavallaan matkanteon antoisimpia vaiheita, suunnittelu. Mitkä ovat ne asiat, joita on ehdottomasti päästävä tekemään, ne paikat, joissa on päästävä käymään ja ruoat, joita on päästävä maistamaan. Kuvaan astuvat matkaoppaat, omalla kohdallani ihan perinteiset sellaiset. Sillä vaikka internet toki näinä päivinä antaakin sen viimeisimmän tiedon, on vanhoissa kunnon matkaoppaissa ihan eri lailla tunnelmaa.

Näin ollen Tittamari Marttisen Lasten matkaopas Eurooppaan oli vallan mielekästä luettavaa ja pääsi heti käyttöönkin, kun teimme retken niinkin eksoottiseen kohteeseen kuin Tallinnaan. Kirjaa lueskellessani huomasin, että ajatukseni itsestäni lapsellisena matkustajana ei ole tuulesta temmattu; useat sen esittelemistä matkakohteista esittelivät juuri niitä paikkoja, joissa olin omilla matkoillani vieraillut ja niitä asioita, joita olin puuhaillut.

Kirjan kuusitoista matkakohdetta sijoittuvat mukavasti eri puolille Eurooppaa. Mukana on niitä oletettavimpia, kuten Lontoo, Pariisi ja Rooma, mutta myös jotakin ihan muuta, kuten Sarajevo ja Sibiu. Olisikin ollut mielenkiintoista kuulla, kuinka kohteet on valittu. Kirjan päähenkilöhahmo on matkustamista rakastava Lenni, joka vie lukijan lempipaikkoihinsa Euroopassa. Teos on kirjoitettu mainioon tarinamuotoon ja Lenni toimii siinä minäkertojana. Sen lisäksi, että kohteista esitellään nähtävyyksiä ja muita perinteisesti matkaoppaisiin sisältyviä asioita, se sisältää hauskoja knoppitietoja, vinkkejä, joitakin kaupungeissa suoritettavia tehtäviä ja helppoja reseptejä, joilla tunnelmoida matkaa omassa kotikeittiössä ennen matkaa tai sieltä palattuaan.

Mikään lentokoneeseen tai hotellihuoneeseen matkalukemiseksi mukaan otettava tämä kirja ei tietenkään ole, mutta kotona tapahtuvaan suunnittelutyöhön se soveltuu vallan mainiosti. Itse aion kaivaa tämän tästä lähtien aina esiin, jos matkakohde sattuu sen sivuilta löytymään ja ehkäpä voisin jopa lähteä valitsemaan sen avulla sopivaa matkakohdetta. Tällaiselle lasten näkökulmasta kirjoitetulle matkaoppaalle on mielestäni todellakin tarvetta, sillä yleensä matkaoppaissa lapset sivuutetaan yhdellä tai muutamalla kappaleella. Ja nykyään, kun matkakumppaneinani vielä on ihan oikeita lapsia, tälle on vieläkin enemmän käyttöä.

Lisää näitä, kiitos! Ja suuren suuri suositus.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...