Sonja Lumme: Satoa saunan takaa

Osta kirja itsellesi

Sonja Lumpeen puutarhakirja ilmestyi otolliseen aikaan, sillä hyötykasvinviljelijät ovat viimeistään nyt heräilemässä talviuniltaan, ja ainakin itse teen suuruudenhulluja kasvatussuunnitelmiani juurikin puutarhakirjojen ääressä.  Satoa saunan takaa onkin erinomainen tieto- ja insipiraatioteos kaikille hyötykasveihin hurahtaneille, sillä siinä kuvaillaan eri kasvien viljelyä tarkasti ja yleisimpien haasteiden yli opastaen.

Itse olen miettinyt jo viime kesästä saakka jonkinlaisen kasvilavan tekoa, ja onnekseni Satoa saunan takaa -kirja tarjosi siihenkin hyvän ja riittävän yksinkertaisen teko-ohjeen. Kirjasta löytyy myös monia muita pieniä vinkkejä, joita lukija voi testata omassa puutarhassaan. Teoksessa ei unohdeta parvekeviljelijöitäkään, joten oma puutarha ei ole välttämätön kirjan hyötykasviohjeista nauttimiselle. Itse ainakin taidan kokeilla kuistillani perunan kasvatusta ämpärissä, nyt kun ajatus kirjan myötä palautui taas mieleeni.

Perinteisten hyötykasvien lisäksi Satoa saunan takaa -kirjassa käsitellään kasvimaailman uutuuksia, ja esimerkiksi stevian kasvatuksesta haaveilevat löytävät kirjasta ohjeita kasvatuksen onnistumiseen.

Viime vuosina on ilmestynyt monia hyviä kirjoja aloitteleville ja vähän kokeneemmillekin hyötykasviviljelijöille ja Sonja Lumpeen teos tuo tähän genreen oman lisänsä. Mitään kovin uutta ja mullistavaa kirjassa ei ole, mutta hyvänä ja inspiroivana perusteoksena se ansaitsee paikkansa kirjahyllyssäni.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...