Jari Järvelä: Se ken tulee viimeiseksi

Se ken tulee viimeiseksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Korsikan kesä on paahtavan kuuma. Lähes läpitunkemattoman maquis-pusikon ja jyrkkien vuorenrinteiden halki kulkee Euroopan haastavin vaellusreitti GR20, 180 kilometriä pitkä tuskien taival, jonka läpikäynti vaatii kovakuntoiseltakin reppureissaajalta reilut pari viikkoa.

Tämän reitin varrelle heittää Jari Järvelä kymmenen suomalaista luuseria kilpailemaan miljoonan euron palkinnosta, joka jaettaisiin tasan niiden kesken, jotka ehtisivät perille vain 13 päivässä. Lähtökohtaisesti noin yksi matkaaja kymmenestä selviää reitin loppuun asti, eikä tässäkään porukassa selviytyminen edes elossa ole mitenkään sanottua. Varsinkin, kun joku ilmeisesti on päättänyt oma-aloitteisesti auttaa viikatemiestä… Porukka harvenee pelottavaa vauhtia.

Hullun vaellusreitin itse joitakin vuosia sitten kulkenut Jari Järvelä tietää, mistä kirjoittaa – siis ainakin niiltä osin, mitä GR20:n haasteisiin tulee, murhahommista toivottavasti vähemmän! Se ken tulee viimeiseksi yhdistelee kirjailijan omia kokemuksia tiukkoihin trilleritunnelmiin. Järvelä luo seikkailijasakkiinsa tehokasta vainoharhaa, ja kaikki ovat vuorollaan epäilyksen alla. Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut tulee vaivatta mieleen, ja James Dickeyn Syvä joki on myös ihan relevantti vertailukohta, kuten kustantajan sivuillakin kirjan esittelyssä lukee. Kohtaamiset paikallisen väestön kanssa äityvät uhkaaviksi, jopa väkivaltaisiksi. Toimintakohtauksiahan Järvelä on aina osannut laatia, ja nyt niitä on pirullisen jännärin tapaan luvassa ihan joukoittain.

Se ken tulee viimeiseksi on oikein hyvä trilleri. Matkailumainoksena sen teho on puolestaan hieman kyseenalainen: en usko, että omaa vaellusharrastustani lähtisin Korsikalle aloittelemaan! Lue toki.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...