P.C. Hodgell: Seeker’s Mask

Osta kirja itsellesi

Olipa mukava palata Jamen seikkailujen pariin vuoden tauon jälkeen. Onneksi P.C. Hodgell piti kirjojen välissä vielä pidemmän tauon ja kenties siksi kirja tuntuu viittailevan varsin runsaasti aikaisempiin juttuihin.

Jame, joka edellisen osan (Dark of the Moon) päätteeksi kohtasi kaksoisveljensä Torin vuosikausien tauon jälkeen, on joutunut taas eroon Torista. Koska aatelisnaisen osa on olla hiljaa, hillitä itsensä, totella ja kestää, Jame on suljettu Torin linnoituksen Gothregorin naisten puolelle, ulkopuolisena naisten maailman salaisuuksista, koulutettavaksi pikkutyttöjen joukkoon.

Jame, varkaiden killan koulima Tai-Tastigonin tuho ja hävitys, pikkutyttöjen keskellä, koulutettavaksi alistumaan? Hyvä vitsi. Jame ehtii saada aikaan monenlaista sekaannusta, kunnes Varjokillan näkymättömät salamurhaajat tulevat viimeistelemään vuosikymmeniä sitten kesken jääneen palkkamurhan — ja Jame nyt sattuu olemaan listalla.

Siitä alkaa melkoinen meno, joka vie Jamen lopulta pakenemaan pitkin Rathillienia. Ja tämä on vasta alkua… Tarina on rauhallisen alun jälkeen todella vauhdikasta pyöritystä. Outoja tapahtumia riittää, samoin Hodgellille ominaista huumoria. Kirjan maailma on edelleen todella rikas ja melenkiintoinen, kuten ovat ne varsin veriset salaisuudet, joita Jame onnistuu kirjan aikana paljastamaan.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan osaan (To Ride a Rathorn). Onneksi vuosikausien odotus on palkittu ja viides osa, Bound in Blood, on sekin ehtinyt jo ilmestyä. Hodgell kirjoittaa hitaasti, mutta varmasti. Omaperäisen fantasiakirjallisuuden ystävien on yksinkertaisesti pakko lukea nämä kirjat.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...