Anne Mattsson: Seela Sella sellaisenaan : Näyttelijän elämäkerta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän kirjan kanssa samanaikaisesti Anne Mattson on kirjoittanut poliittisen historian lisensiaatintyön Seela Sella ja selustansa : Näyttelijän elämäkerta ja elämänkaaripsykologia. Molempien pääaiheena on näyttelijä Seela Sella ja hänen elämänsä.

Kirja lähtee liikeelle Sellan lapsuudesta Tampereella työläisperheessä. Teatterissa työskentely oli hänen päämääränsä jo lapsena ja siitä tulikin koko elämän mittainen ura. Naimisiin hän meni suomenjuutalaisen Elis Sellan kanssa ja kääntyi sittemmin itsekin juutalaisuuteen. Parisuhteen, perhe-elämän ja uran yhdistämisessä ja ylläpitämisessä oli työtä, mutta se onnistui pariskunnalta.

Eniten kirjassa pääsee tutustumaan 1900-luvun jälkipuoliskon suomalaiseen teatteriin. Se olikin omasta mielestäni kirjan kiinnostavinta antia. Siinä sivussa pääsee tutustumaan myös esimerkiksi juutalaisuuteen Suomessa, joka oli myös melko kiinnostavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...