Anne Mattsson: Seela Sella sellaisenaan : Näyttelijän elämäkerta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän kirjan kanssa samanaikaisesti Anne Mattson on kirjoittanut poliittisen historian lisensiaatintyön Seela Sella ja selustansa : Näyttelijän elämäkerta ja elämänkaaripsykologia. Molempien pääaiheena on näyttelijä Seela Sella ja hänen elämänsä.

Kirja lähtee liikkeelle Sellan lapsuudesta Tampereella työläisperheessä. Teatterissa työskentely oli hänen päämääränsä jo lapsena ja siitä tulikin koko elämän mittainen ura. Naimisiin hän meni suomenjuutalaisen Elis Sellan kanssa ja kääntyi sittemmin itsekin juutalaisuuteen. Parisuhteen, perhe-elämän ja uran yhdistämisessä ja ylläpitämisessä oli työtä, mutta se onnistui pariskunnalta.

Eniten kirjassa pääsee tutustumaan 1900-luvun jälkipuoliskon suomalaiseen teatteriin. Se olikin omasta mielestäni kirjan kiinnostavinta antia. Siinä sivussa pääsee tutustumaan myös esimerkiksi juutalaisuuteen Suomessa, joka oli myös melko kiinnostavaa.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...