Andy Riley: Selfish Pigs

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pupujen itsemurhakirjalla (se kipeä kirja, jossa söpöt puput tekevät mielikuvituksellisia poistumia keskuudestamme) mainetta kerännyt Andy Riley on taas antanut mielikuvituksensa laukata mitä omituisimmille urille. Tällä kerralla itsekkäät siat ajattelevat täsmälleen itseään ja antavat muiden kärsiä.

Selfish Pigsin pääosassa ovat nimensä mukaisesti siat, jotka muun muassa varastavat kaikkien matkalaukut lentokentällä, imevät pillillä toisten juomat, pelaavat pasianssia palo-oven edessä, istuvat piknikillä formularadalla ja niin edelleen. Erityisen kohtelun tuntuu saavan Uuden testamentin kertomukset, jossa itsekkäät siat varastavat vuoroin itämaan tietäjien lahjat, vuorisaarnan eväät ja viimeisen ehtoollisen. Jopa kärsimystiellä peritään tietullia.

Kaikki eivät varmastikaan ole Selfish Pigsin kaltaisen melko lailla äkkiväärän mustan huumorin ystäviä, ja joitakin kirja voi loukatakin. Andy Rileyn kunniaksi on kyllä kuitenkin sanottava, että hän on tasaisen ilkeä kaikkia kohtaan — pilan kohteeksi kelpaa mikä tahansa. Itsestäni Selfish Pigs irrotti muutamat kunnolliset naurut.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...