Rauha S. Virtanen: Seljalta maailman ääreen

Seljalta maailman ääreen

Osta kirja itsellesi

Seljan tytöistä kertovia kirjoja julkaistiin aikanaan 1950-1960-luvuilla yhteensä neljä kappaletta. Vuonna 2001 julkaistu Seljalta maailman ääreen on jatkoa niille yli 30 vuoden tauon jälkeen. Tapahtumat sijoittuvat vuoden 1973 syksyyn.

Osa perheen lapsista on Chilessä ja osa Suomessa. Aikaa on kulunut sen verran, että vanhimmat tytöt ovat naimisissa ja saaneet lapsia. Chilessä tapahtuu vallankumous ja kotona ollaan totta kai huolissaan, että mitä siellä tapahtuu. Politiikka on läsnä arjessa muutenkin, siihen aikaan poliittinen aktiivisuus oli tärkeämpää kuin nykyään.

Sarjan aikaisemmat osat olivat huomattavasti rauhallisempia ja idyllisempiä kuin tämä, mutta tykkäsin tästä siitä huolimatta. Vanhat nuortenkirjat, Etelä-Amerikka ja 1970-luvun politiikka ovat omia kiinnostuksenkohteitani, joten sisällöllisesti tämä kolahti kunnolla. Kirjoitusajankohdasta huolimatta kirjailija on onnistunut tavoittamaan sekä vanhojen Selja-kirjojen että 1970-luvun nuortenkirjojen hengen.

Eniten kirjasta ovat varmaan kiinnostuneet nostalgiannälkäiset entiset nuoret, jotka ovat sarjaa lukeneet aikaisemminkin. Jos politiikka tai historia ei kiinnosta yhtään, kirja kannattaa jättää väliin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...