Philippe Buchet ja Jean David Morvan: Sillage 1: Tulta ja tuhkaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sillage on valtava avaruuskaravaani, joka ajelehti avaruudessa ikuisella löytöretkellä uusia planeettoja, resursseja ja eliöajeja etsien. Retkikunnan tielle osuu myös eräs planeetta, joka on lähes kokonaan vailla älyllistä elämää — sitä asuttaa vain yksi kokonaan tuntemattoman lajin, ihmisten, edustaja.

Sillagen resurssienkeruutoimessa on suuressa mittakaavassa jonkinlainen eettinen pohja, mutta miten käy yksilötasolla? Kokonainen laji on vaarassa kuolla sukupuuttoon, ellei saa nopeasti haltuunsa planeettaa, jonka voi muokata omalle biologiselle olemukselleen sopivaksi, ja jos tiellä on vain yksi olento, jolla ei ole mitään keinoa kertoa olemassaolostaan viranomaisille, noh…

Tulta ja tuhkaa on Sillage-sarjakuvan ensimmäinen osa, jossa edellä mainittu ihmislajin ainoa tunnettu edustaja, puolialastomana viidakkoplaneetalla omalla tyylillään elänyt Navis poimitaan avaruuslaivastoon. Myöhemmissä osissa (joita on kotisivujen mukaan toistaiseksi 11:een asti) Navis rekrytoidaan laivaston agentiksi, edistämään sitä samaa työtä jonka seurauksena hänet itsensä poimittiin laivastoon.

Sarjalla on kunnianhimoiset teemat — kolonisaation etiikka, kehitysmaiden asema, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus, korruptio. Tulevissa osissa Navis-tytölle puetaan promokuvien mukaan onneksi vähän enemmän päälle, etteivät maitorauhaset vie koko huomiota. Tai toivottavasti jostain löytyy tasapuolisuuden nimissä vielä toiseksi viimeinenkin ihmislajin edustaja, yhtä hemaiseva mutta miespuolinen, kiitos.

Ensimmäisen osan juoni on toiminnantäyteinen, ja piirtäjä pysyy hyvin vauhdissa mukana. Aion katsastaa vielä seuraavankin osan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...