Frank Miller: Sin City

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sin City -kirjat ovat sarjakuvan vastine film noirille. Frank Millerin tarinat rakentuvat hyvin perinteisille kliseille: yö on ikuinen, sateinen ja pimeä, kaupunkien kujat armottomia, miehet alkoholisoituneita ja väkivaltaisia, naiset kauniita ja petollisia. Sankarit ovat kunniallisia, mutta kaltoin kohdeltuja. Poliisit ovat korruptoituneita ja pahojen puolella. Kovaksi keitettyjen dekkarien ystäville maailma on tuttu.

Millerin piirrosjälki on uskomattoman kaunista. Kuvat rakentuu vahvoista mustista pinnoista, joille kontrastia luo puhdas valkoinen. Sin Cityssä ei ole harmaan sävyjä, vain mustaa ja valkoista. Frank Miller tekee asiat selviksi hyvin minimalistisesti, vailla tarpeettomia yksityiskohtia. Piirrosjälki on nopealukuista ja luo juuri oikeanlaisen pohjan tarinoille.

Eri kirjoissa esiintyvät osittain samat henkilöt samoissa ympäristöissä. Miespääosan esittäjät vaihtuvat, mutta kaikki ovat tismalleen samanlaisia. Kirjoja ei ole välttämätöntä lukea järjestyksessä. Omat suosikkini ovat Keltainen äpärä ja Kohtalokas tappo. Keltainen äpärä varsinkin on hyvin julma kertomus, jota ei ole ilo lukea – ja silti tarina on nautittava.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...