Mari Moilanen: Sitä parempi soppa, mitä yhdessä kokataan

Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjapajaa ei miellä varsinaisesti keittokirjojen kustantajaksi, mutta sellainenkin on nyt ilmestynyt. Mari Moilanen on tullut tunnetuksi ruokablogistaan Jotain maukasta ja sen suosion innoittamana hän on koonnut ohjeitaan värikkääksi keittokirjaksi. Kirjan nimikin antaa jo ymmärtää, että kyseessä on koko perheen tai miksei muunkin isomman porukan kirja. Se tahtoo rohkaista myös lapsia tai muita vähemmän taitavia keittiöihmisiä kokkaamaan yhdessä vanhempien tai muiden kokeneiden ruoanlaittajien kanssa.

”Tunteeko tavallinen kadunmies kvinoan? Ei välttämättä, mutta kannattaisi tutustua.” Tämä sopinee kirjan motoksi noin yleensäkin, sillä siinä käytetään paljon trendikkäitä ruoka-­aineita vanhojen tuttujen rinnalla: on intiaanisokeria, spelttiä, kvinoaa ja ruususuolaa, siis sellaisia, joita ei ehkä välttämättä saa lähi­-Siwasta, mutta lähimarketista nyt kuitenkin. Hintaahan nämä uudet ainekset tietysti nostavat, mutta maku on varmastikin parempi ja joissakin tapauksissa myös ravintoarvo suurempi.

Mikään erityinen laihdutuskeittokirja tämä ei ole, kermaa ja suklaata on käytetty säästelemättä, mutta hyvä välillä näinkin. Ohjeet on ryhmitelty kivasti ruoka-­aineiden värien mukaan, mutta lopussa on hakemisto myös teemoittain.

Ohjeissa on merkitty mukavalla pippurimyllysymbolilla ne kohdat, joita lapset voivat tehdä. En ole kovin varma, toteutuuko tämä ajatus käytännössä – kovin pieniä ja levottomia lapsia ei voi päästää hosumaan terävien veitsien ja mandoliinien tai paahdettavien pähkinöiden kanssa, mutta vähän isommille ja muille aloitteleville kokeille tämä erittely sopii varmaankin hyvin.

Kaunis ja värikäs kirja tämä on, ja plussaksi on laskettava myös se, ettei se kuitenkaan keskity pelkkiin kauniisiin kuviin, vaan ohjeita on runsaasti.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...