Hannu Harju ja Ismo Loivamaa (toim.): Maria Kallio Extra : Kevyttä ja vakavaa Leena Lehtolaisen komisariosta

Maria Kallio -extra

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Leena Lehtolaisen Maria Kallio -dekkarit täyttävät tänä vuonna jo 20 vuotta!

20 vuotta täynnä hyviä, erinomaisia, koukuttavia dekkareita. Ensimmäinen kirja Ensimmänen murhani ilmestyi vuonna 1993 ja siitä lähtien olemmekin saaneet olla Marian mukana erilaisissa työtehtävissä sekä perhe-elämässä ja -kiemuroissa. Olemme saaneet lukea lasten syntymistä, miehistä, muutoista ja tottahan toki Marian työstä poliisina. Tämä kirjaa tiivistää kaiken edellä kertomani.

Hannu Harju ja Ismo Loivamaa ovat toimittaneet meidän Maria Kallio -fanien ja toki muidenkin lukijoiden käsiin opuksen, joka sisältää kaiken tästä punapäisestä poliisista, Mariasta. Saamme lukea Marian ensimmäisestä murhatutkimuksesta, siitä kuka hän oikeasti on, mistä hän tulee ja mitä hän ajattelee. Kirja sisältää myös esittelyn jokaisesta Lehtolaisen kirjoittamasta Kallio -dekkarista; kerrotaan uhreista, tapahtumista sekä arvosteluista.

Yksi osio sisältää kertomuksia Mariasta muiden silmin. Muutama tunnettu suomalainen kirjailija on jopa päässyt kirjoittamaan pienen pätkän Mariasta. Kirja sisältää myös kaksi ennen julkaisematonta novellia Basistin tapaus sekä Kuollut lumiukko. Kirjan loppupuolella on myös visaisia tietovisakysymyksiä, joihin kyllä osaa vastata melko hyvin, jos on lukenut kaikki kirjat. Pisteenä iin päälle kirjan lopusta on omistettu osio Marian miehelle Antille; Antti kokkaa -osiossa on ohjeita muun muassa Antin kalakeitolle sekä leppärousku-makaronilaatikolle.

Tämä on erinomainen lisä kirjahyllyyn Maria-dekkareiden viereen!

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...