Neal Stephenson: Some Remarks : Essays and Other Writing

Some Remarks

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Neal Stephenson on siinä vaiheessa uraansa, että on aika julkaista kokoelma. Mikään ahkera novellisti Stephenson ei ole missään vaiheessa ollut, joten Some Remarks sisältää pääasiassa esseitä ja lehtijuttuja.

Kirjan ydin on Mother Board, Mother Earth, Wired-lehdessä vuonna 1996 ilmestynyt pitkä artikkeli hakkerituristin matkoista isojen kaapelien maailmassa, pääaiheenaan Englannista Japaniin ulottuvan 28 000 kilometriä pitkän FLAG-tietoliikennekaapelin asentaminen. Samalla Stephenson tulee esitelleeksi alan kattavasti ja kertoneeksi todella pitkien kaapelien historian. Juttu on luettavissa Wiredin nettisivuilla; suosittelen.

Stephenson pohtii science fictionin asemaa kirjallisuuden kentällä, luennoi istumisen vaaroista, käsittelee metafysiikkaa Royal Societyssä ja niin edelleen. Aiheiden kirjo on miellyttävä. Mukana on myös pari novellia, joista varsinkin yhden virkkeen mittainen “Under-Constable Proudfoot” on helmi. Some Remarks on etenkin Stephensonin romaanien ystävälle, mutta myös muille nörteille, oikein mieluisa kokoelma kirjoituksia.

Kokoelman sisältöä löytyy myös netistä: Slashdot-haastattelu, It’s All Geek to Me, Turn On, Tune In, Veg Out, Spew, In the Kingdom of Mao Bell, Salonin haastattelu, Innovation Starvation.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...