Felicity Brooks ja Elisa Ferro: Sormisokkelot

Sormisokkelot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elisa Ferron ja Felicity Brooksin Sormisokkelot haastaa lukijansa löytämään tien määrättyyn määränpäähän kirjaan upotettuja reittejä pitkin. Varsinaisesti lukemista kirjassa on varsin vähän, mutta samalla kirja tarjoaa vuorovaikutusta nuorelle lukijalle.

Sivujen aiheet vaihtelevat laajasti laidasta laitaan. Milloin pieni hiiri etsii tietä omaan kotiinsa, milloin seepran avaruusraketti täytyy ohjastaa takaisin Maapallolle. Tämä on minusta hyvä ratkaisu, sillä se saa jokaisen kirjan tehtävän tuntumaan erilaiselta.

Nuoreen lukijaan tämä kirja upposi todella hyvin. Sivuilla oli labyrintin lisäksi tarpeeksi pienempiä tehtäviä, jotka auttoivat pitämään mielenkiintoa yllä. Parhaimmillaan tämä kirja oli yhden tai kahden tehtävän lukuannoksina.

Sormisokkelot on laadukas kirja: sen kuviot on upotettu sivuihin tyylikkäästi. Se on myös iloisesti kuvitettu. Hahmot sinällään tuntuvat aika geneerisiltä, mutta silti varsin toimivilta.

Sormisokkeloiden kaltainen kirja on varsin hyvä teos. Se tarjoaa yhteistä tekemistä vanhemman ja lapsen välille. Sitä voi suositella esimerkiksi niille lapsille, jotka vasta aloittelevat kirjoihin tutustumista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 238 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...