Alex Puvilland ja Scott Westerfeld: Spill Zone : The Broken Vow

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tartuin Spill Zone : The Broken Vow sarjakuvaan hieman epäröiden. Ensimmäinen osa aloitti nimittäin sen verran vahvasti, että rima toiselle osalle on varsin korkealla. Voiko sarjakuva todella pysyä näin korkealaatuisena kapsahtamatta lopulta katajaan? Noh, ei ihan, mutta enimmäkseen Scott Westerfeldin ja Alex Puvillandin sarjakuva kyllä lunastaa odotukset.

Ne asiat, jotka toimivat ensimmäisessä osassa, toimivat tässäkin; jännitteen rakentaminen, toiminta ja loistava kuvakerronta tekevät kokonaisuudesta edelleen uskomattoman viihdyttävän. Science-fictionin, kauhun ja jännityskertomuksen yhdistelmä toimii sarjakuvassa saumattomasti ja hahmokaartikin pääsee hieman laajentumaan, kun pohjois-korealainen Don-Jae pääsee vihdoin toimintaan mukaan.

Se mikä sitten ei ihan toimi, on se suuri juonipaljastus, joka paljastaa, mistä johtuvat nämä väkivaltaiset kahden eri todellisuuden lomittumat eli Spill Zonet. Ratkaisu on nimittäin varsin selvästi young adult -kirjallisuudelle velkaa. Tämän ei ehkä pitäisi olla yllätys koska Scott Westerfeld on nimenomaan ya-kirjailija, ongelma vain on, että tähän ratkaisuun saakka lukija ei tiennyt lukevansa ya-sarjakuvaa. Muilta elementeiltään sarjakuvahan on varsin synkkää sci-fiä, joten tämän yllättävän ratkaisun tietynlainen “keveys” ei oikein istu muuhun kokonaisuuteen, se tuntuu tyylirikolta.

Valituksesta huolimatta ei tämä nyt muuten toimivaa sarjakuvaa kuitenkaan torpedoi, monia lukijoita ratkaisu ei varmasti häiritse lainkaan. Eli jos ensimmäinen on luettuna, niin ilman muuta tähänkin kannattaa tarttua.

Addisonin seuraan liittyy pohjois-korealainen Don-Jae, jolla on myös kokemusta Spill Zonesta.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...