Cristy C. Road: Spit and Passion

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Cristy C. Road on punk-piireissä tunnettu taiteilija, jonka rujon kaunis ja erittäin tunnistettava kädenjälki on koristanut lukemattomia pienlehtiä, levynkansia ja DIY-kirjoja. Spit and Passion on kokeneen kuvittajan ensimmäinen kokonainen sarjakuvaromaani, omaelämäkerrallinen teos joka kertoo epävarman ja ulkopuolisen teinin tiestä siksi itsevarmaksi ja itsensä hyväksyväksi ihmiseksi, joka Road nykyään on.

Perinteisessä kuubalais-amerikkalaisessa perheessä kasvava Cristy on monella tapaa erilainen nuori – viiksekäs kuubalainen tyttö, joka palvoo Green Dayta ja tajuaa vähitellen ihastuvansa ainoastaan naisiin. Homovitsejä viljelevässä kulttuurissa tämä ei ole helppoa, ja Cristy elääkin kovin yksin pienessä kaapissaan, haaveillen jonakin päivänä pääsevänsä sieltä ulos. Ystävien sijaan Cristylle pitävät seuraa lähinnä hänen sisäiset ristiriitansa. Cristy tekee parhaansa raivatakseen omaa tilaansa yhteiskunnassa, joka tuntuu parhaansa mukaan hylkivän hänenkaltaisiaan. Ja koko ajan taustalla raikaa Green Day.

Oikeastaan koko teosta voisikin ajatella rakkaudenosoituksena bändille, jonka musiikki toimitti kasvuikäiselle tytölle tukijoukon virkaa. Kaikki ne, jotka ovat joskus palvoneet tiettyä bändiä ja kokeneet bändin lyriikoiden puhuvan oman teinieksistenssin syvimmästä olemuksesta ymmärtänevätkin nuoren Cristyn Green Day -pakkomielteen. Meistä suurimmalla osalla lienee ollut oma Green Daymme, kaiuttimien kautta kohdattu musiikkiterapeutti jonka avulla teinivuodet tuntuivat hieman helpommilta.

Jos olet itse joskus ollut erilainen nuori, oli se sitten millä tavalla tahansa, kykenet varmasti eläytymään Roadin tarinaan. Spit and Passion on kaunistelematta kerrottu tarina siitä ahdistuksesta, kun oma paikka maailmassa tuntuu olevan täysin hukassa…. Ja siitä miten loppujen lopuksi tunnelin päähän ilmaantuu se tarvittava valon pilkahdus.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...