Kari Kanala ja Milla Mäkitalo: Suhteellista : Pilkettä & pohdintaa parisuhteesta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Parisuhteen avainsana on tahdon. Parisuhde on tahdon asia. Pappeina kysymme sitä pareilta alttarilla ja tämän kirjan myötä. Tahdotko sinä?

Pappipariskunta Kari Kanalan ja Milla Mäkitalon kirjoittama kirja Suhteellista : Pilkettä & pohdintaa parisuhteesta tavoittelee humoristista poplyriikoin ja Raamatun sitaatein höystettyä otetta parisuhdeoppaaseen. Kirja perustuu kirjoittajien omakohtaisiin parisuhdekokemuksiin (pariskuntana ja pappeina) sekä muutamiin ulkopuolisilta ammattilaisilta pyydettyihin kirjaan mukaan otettuihin puheenvuoroihin.

Kokonaisuus koostuu lyhyistä luvuista, joissa kepeästi tuodaan esiin hyvin monenkirjava kokonaisuus erilaisia arkisia tilanteita parisuhteen elinkaaren varrelta alkuhuumasta yhdessä olemiseen ja petipuuhista ja arjen iloista ja suruista lopulta kuolemaan. Lukuja on paljon, eikä niissä siksi syvennytä käsiteltävään asiaan muutoin kuin muutaman kirjoittajien omasta kokemuksesta kumpuavan havainnon tai ajatuksen verran. Ulkopuolisten asiantuntijoiden tekstit ovat myös lyhyitä mutta tuovat kokonaisuuteen runsaasti lisäarvoa niiden aiheiden osalta, joita asiantuntijat pääsevät käsittelemään.

Kirjan otsikon pilkettä ja pohdintaa onkin erinomainen kuvaus kirjan tavoitteesta ja saavutuksista. Kirjoittajien tavoitteena ei selkeästi ole ollut kirjoittaa turhan vakavaa opasta parisuhteeseen, vaan pikemminkin tarkoitus herätellä lukijaa ajattelemaan parisuhdetta vähän toisella tavalla ja hiukan eri näkökulmasta. Herättely varmasti sopii ainakin nuorille parisuhdetaivaltaan vasta aloitteleville miehille ja naisille ja vähän kokeneemmallekin lukijalle kirja tarjoaa vähintään pientä pohdittavaa. Näkökulmat voisivat olla laajempia ja paremmin parisuhteiden moninaisuutta huomioivia (näkökulma on vahvasti hetero ja kristillinen) mutta monet parisuhteen eri vaiheiden haasteet ovat toki vahvasti läsnä ihan kaikissa parisuhteissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...