Kari Kanala ja Milla Mäkitalo: Suhteellista : Pilkettä & pohdintaa parisuhteesta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Parisuhteen avainsana on tahdon. Parisuhde on tahdon asia. Pappeina kysymme sitä pareilta alttarilla ja tämän kirjan myötä. Tahdotko sinä?

Pappipariskunta Kari Kanalan ja Milla Mäkitalon kirjoittama kirja Suhteellista : Pilkettä & pohdintaa parisuhteesta tavoittelee humoristista poplyriikoin ja Raamatun sitaatein höystettyä otetta parisuhdeoppaaseen. Kirja perustuu kirjoittajien omakohtaisiin parisuhdekokemuksiin (pariskuntana ja pappeina) sekä muutamiin ulkopuolisilta ammattilaisilta pyydettyihin kirjaan mukaan otettuihin puheenvuoroihin.

Kokonaisuus koostuu lyhyistä luvuista, joissa kepeästi tuodaan esiin hyvin monenkirjava kokonaisuus erilaisia arkisia tilanteita parisuhteen elinkaaren varrelta alkuhuumasta yhdessä olemiseen ja petipuuhista ja arjen iloista ja suruista lopulta kuolemaan. Lukuja on paljon, eikä niissä siksi syvennytä käsiteltävään asiaan muutoin kuin muutaman kirjoittajien omasta kokemuksesta kumpuavan havainnon tai ajatuksen verran. Ulkopuolisten asiantuntijoiden tekstit ovat myös lyhyitä mutta tuovat kokonaisuuteen runsaasti lisäarvoa niiden aiheiden osalta, joita asiantuntijat pääsevät käsittelemään.

Kirjan otsikon pilkettä ja pohdintaa onkin erinomainen kuvaus kirjan tavoitteesta ja saavutuksista. Kirjoittajien tavoitteena ei selkeästi ole ollut kirjoittaa turhan vakavaa opasta parisuhteeseen, vaan pikemminkin tarkoitus herätellä lukijaa ajattelemaan parisuhdetta vähän toisella tavalla ja hiukan eri näkökulmasta. Herättely varmasti sopii ainakin nuorille parisuhdetaivaltaan vasta aloitteleville miehille ja naisille ja vähän kokeneemmallekin lukijalle kirja tarjoaa vähintään pientä pohdittavaa. Näkökulmat voisivat olla laajempia ja paremmin parisuhteiden moninaisuutta huomioivia (näkökulma on vahvasti hetero ja kristillinen) mutta monet parisuhteen eri vaiheiden haasteet ovat toki vahvasti läsnä ihan kaikissa parisuhteissa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...