Alice Curtis: Sukat kahdella puikolla : uusi helppo tekniikka

Sukat kahdella puikolla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sukat on perinteisesti neulottu viidellä sukkapuikolla varresta alkaen. Tämän tekniikan ohelle on viime aikoina kehitetty vaihtoehtoja: pari vuotta sitten Minerva julkaisi Melissa Morgan­-Oakesin kirjan Varpaista varteen, jossa työ suoritettiinkin pyöröpuikoilla terästä alkaen. Samalta tekijältä ilmestyi myös kirja, jossa neuvottiin kahden sukan neulominen yhtaikaa pyöröpuikoilla.

Nyt Minerva on jatkanut käsityökirjojen kokoelmaansa Alice Curtisin teoksella, jossa sukat neulotaan tasona kahdella puikolla tai edestakaisneuleena pyöröpuikoilla. Tämä merkitsee tietenkin sitä, että valmiiseen sukkaan tulee sauma, mutta Curtisin ohjeissa sauma on yleensä sijoitettu varren ja jalkaterän sivuun, jolloin se ei paina jalkaa. Saumat on kiinnitetty virkkuukoukulla, jolla saadaan helpoiten tasainen jälki.

Kirja sisältää joukon herkullisen näköisiä malleja: on kirjoneuleita, palmikkokuvioita sekä liuku­ ja pätkävärjättyjä lankoja. Ohjeet on kuvattu varsin selkeästi ja houkuttelevasti. Eri asia sitten on, kuinka paljon suomalaisissa lukijoissa on sukkapuikkokammoisia – kokemukseni mukaan saumauskammoisia on huomattavasti enemmän, mutta tämä ei suinkaan ole mikään tieteellinen tulos.

Mielenkiintoinen uutus Curtisin tekniikka joka tapauksessa on.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...