Kimmo Miettinen: Sukuviha

Osta kirja itsellesi

Eletään vuotta 1984. Markus Imatra on lopulta tyytyväinen, kun hänen isänsä Hannes ”Frank” Imatra on julistettu kuolleeksi. Hän muistaa, kun isä häipyi viimeisen kerran retkilleen keväällä 1964, äiti alkoi sairastella ja kuoli saman vuoden syksynä. Isästä ei kukaan ole kuullut mitään, eikä perintöäkään ole tiedossa. Sen sijaan isoisä Ukki Laine ottaa omalaatuisella tavalla yhteyttä, Markus saa salamyhkäisesti avaimet Lönkalla olevaan epämääräiseen liikehuoneistoon ja kuulee lisää perheen legendasta.

Samalla tulevat tutuksi myös suvun veriviholliset sekä isän ja Ukin oudot touhut. Kun rauhallinen ja vähän saamaton Markuskin saa turpaansa pariin kertaan syyttä suotta – ainakin siltä vaikuttaa – alkavat suvun salaisuudet osittain selvitä. Eikä pelkästään Imatran suvun, mukana on kaksi muutakin sukua ja kaikki ovat alamaailman vaikuttajia. Viaton Markus joutuu näin mukaan suoraan klassisiin alamaailman sukujen välienselvittelyihin tavalla jos toisellakin, keinoja kaihtamatta.

Hulvatonta irrottelua täynnä oleva rikosromaani, jossa voi nähdä parodiaakin eri elokuvista tai kirjoista. Lisäksi tarjoillaan anteliaasti hyviä huonoja tarinoita, paljon vanhaa ja uudempaakin rock-tietoutta sekä elokuva-asiaa niin salavihkaisesti, ettei sitä ehkä jokainen edes huomaa.

Tämä on Imatra-sarjan ensimmäinen osa ja todellakin, hurjassa menossa päästään vasta alkuun ja jatkoa on luvassa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja, jossa on monta tasoa ja näkökulmaa!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Sukuvihalta odotin paljon, mutta petyin. Kirjailija mm. braissailee musiikkitietoudellaan nii, että melkein joka sivulla mainitaan jokin tuon ajan kappaleista. Pikkusen alkoi kyllästyttää. Muutenkaan juonen kulultaan ei ollut mainittava. Pitkiä pätkiä käveltiin pitkin kaluja ja istuttiin liikehuoneistossa. Loppuun nyt sentään mahtui vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kirja saanee kuitenkin jatkoa, näinhän on luvattu. Toivottavasti tulevat kirjat paranevat. Esikoiskirjahan tämä toki olikin.

  2. Eipäs ole esikoinen, vaan Miettiseltä jo kolmas (piti tarkistaa, puuttuuko kirjalta ”esikoisteos”-tagi). Pitkäjano ilmestyi 2010 ja Lovelies 2011, joten tämä on jo kolmas. Sarjansa ensimmäinen, kylläkin.

  3. No, ei tosiaankaan. Mistähän tuon sain päähäni. Tänä vuonna kuitenkin ilmestynyt ja tosiaan sarjansa ensimmäinen. Kiitos korjauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...