Pirjo Rissanen: Sun ystäväsi armaasi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eeva törmää sattumalta lapsuudenystäväänsä Silvaan Stockmannilla. Silva on entisenlaisensa ja kuin huomaamatta hän saa Eevan houkuteltua muuttamaan takaisin kotikaupunkiinsa. Eeva jotenkin viehättyy ystävättärensä vauhdikkuuteen, hurmaan ja vaikutusvaltaan – aivan kuten lapsenakin. Lisäksi Eevan taloudellinen tilanne sekä työpaikka ovat sellaisia, että muutto voi viedä vain parempaan suuntaan. Vielä enemmän Silvaan ihastuu Eevan tytär, Selina ja tunne on molemminpuolinen.

Eevasta sekä muutto että uusi työpaikka ovat erinomainen vaihtoehto nykytilanteessa ja hän on päättänyt karistaa mielestään kaikki epäilykset. Lapsinahan he olivat lähes erottamattomat, kunnes jotakin tapahtui… Järvienkylässä vietettyä lapsuutta käydään kirjassa takautumana läpi erikseen ja Eevan olisi ollut syytä pitää eräitä asioita mielessään. Itse asiassa hehän asuivat siellä vain vähän aikaa ja se aika päättyi todella onnettomasti isän kuolemaan.

Eeva sopeutuu erinomaisesti ja Silva on tietysti suureksi avuksi. Enemmän Silva pyrkii kuitenkin suorastaan paapomaan Selinaa; Selina saa kalliita lahjoja, pääsee ajeluille, lounaille sekä pienille matkoille. Silvan huolenpito alkaa tuntua ahdistavalta ja Eevankin on otettava lopulta ohjat omiin käsiinsä. Varsinkin, kun hän rakastuu eikä rakkaus todellakaan tällä kertaa ole kohteena lainkaan oikea. Omatunto soimaa, mutta olosuhteet vain ovat liian otolliset tilanteelle. Ikävä kyllä, Selina saa ehkä kärsiä tällä kertaa eniten. Silva ei ole muuttunut lainkaan lapsuusvuosista ja tuloksena on dramaattisia tapahtumia, jotka jokaisen on pakko hyväksyä kohdallaan myöhemmin.

Sun ystäväsi armaasi on odotettu uusintajulkaisu, hyvä viihderomaani, jossa ihmissuhteet ja menneisyys ovat pääosassa. Voiko toista henkilöä käyttää jatkuvasti hyväkseen viekastellen ja eläen omassa salaisessa, erilaisessa ja kuvitellussa totuudessaan? Tekijän tapaan kirjassa on myös asiaa ja oivalluksia, jotka lukija varmasti huomaa ainakin jälkeenpäin eli sisällöttömyydestä tätä ei voi syyttää. Kelpo viihderomaani, jonka lukee nopeasti ja jonka tapahtumat ehkä jäävät jopa mietityttämään hetkeksi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Sitä elää kuvitelmissa, jotta jokainen aikuistuu. Itsekin olen joutunut pettymään, kun näin ei todellakaan ole. Kirja vaikuttaa todella kiinnostavalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...