Saku Korosuo: Suomalainen kiipeilyopas

Suomalainen kiipeilyopas

Osta kirja itsellesi

Kiipeily on suosittu ja suosiotaan kasvattava laji. Vaikka vuoria Suomesta ei löydy, Suomessa on paljon kallioita ja siirtolohkareita, jotka sopivat hyvin kiipeilyyn. Sisähallejakin löytyy monesta paikasta.

Suomenkielinen kirjallisuus on kuitenkin puuttunut ja sen tämä kirja paikkaa. Kirjoittaja Saku Korosuo on sertifioitu köysiteknikko ja kalliokiipeilykouluttaja ja siten oiva asiantuntija selostamaan kiipeilyn hienouksia.

Suomalainen kiipeilyopas esittelee kiipeilyn alalajit: yläköysikiipeilyn, laskeutumisen, alaköysikiipeilyn, trädikiipeilyn, jääkiipeilyn, teknisen kiipeilyn ja boulderoinnin. Lisäksi esitellään välineitä ja solmu- ja köysitekniikoita. Kirjasta saa kattavan kuvan erilaisista Suomessa harrastettavista kiipeilymuodoista.

Kiipeily on yhtä aikaa turvallinen ja vaarallinen laji: oikein tehtynä vaaraa ei ole, mutta jos tekniikat eivät ole hallussa tai varusteet ovat vääränlaiset, loukkaantumisen ja kuoleman vaara on olemassa.

Tämä kirja ei missään nimessä korvaa kunnollista koulutusta, mutta on oivallinen tuki kiipeilykoulutuksen lisäksi: kirjassa esitellään hyväksi havaittuja ja turvallisia toimintatapoja. Eri kiipeilylajien vaarallisuudesta annetaan selkeä kuva.

Kirja on näppärän kokoinen, kattavasti ja hyvin kuvitettu. Teosta on helppo suositella kaikille kiipeilystä kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...