Hannu Lehtonen, Kari Nyberg ja Sakke Yrjölä: Suomen kalalajien tunnistusopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kyllähän kaikki ahvenen tai hauen tuntevat, mutta miltä näyttävät vimpa tai mustatokko? Suomen vesissä elää pysyvästi vain 71 kalalajia, mutta siitä huolimatta moni niistä on kalastuksen harrastajillekin vieraampia. Uudistettu painos Suomen kalalajien tunnistusoppaasta esittelee Suomen kalalajit ja satunnaisvierailijat mukavan selkeästi ja ytimekkäästi.

Kirjan alussa on hyödyllistä yleistietoa, mukana esimerkiksi uhanalaisten lajien taulukko syineen ja ohje kuinka kaloja kannattaa dokumentoida kuvaamalla. Toisessa osassa esitellään kalalajit yksi kerrallaan ja joka eväkkäälle on annettu demokraattisesti tilaa aukeaman verran.

Kirja on melko pienessä, lähes maastokoossa, mutta silti aukeamille on saatu mahtumaan paljon tietoa. Tärkeimmät tuntomerkit ja levinneisyys on kerrottu sekä sanoin että kuvin. Lopussa esitellään vielä satunnaislajit ja kerrotaan muutaman sivun verran saaliin käsittelystä.

Hyödyllinen opas niin kalastajille kuin muuten luonnosta kiinnostuneille.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...